Redactia.ro
Home » Știri » Alertă cu drone rusești la Tulcea și Galați! Ministerul Apărării Naționale : „O posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național”

Alertă cu drone rusești la Tulcea și Galați! Ministerul Apărării Naționale : „O posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național”

Alertă cu drone rusești la Tulcea și Galați! Ministerul Apărării Naționale : „O posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național”

Alertă cu drone rusești la Tulcea și Galați! Ministerul Apărării Naționale a confirmat. Iată detaliile!

Alertă cu drone rusești la Tulcea și Galați

În cursul nopții de 29 spre 30 septembrie, au avut loc noi incidente cu drone rusești în regiunile Tulcea și Galați. Sistemele radar ale României au detectat grupuri de drone care se apropiau periculos de granița cu Ucraina, semnalând situația către Ministerul Apărării Naționale și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ca urmare, autoritățile au declanșat măsuri de alertare pentru rezidenții din județele Tulcea și Galați. Confruntarea din Ucraina a reînviat amenințarea la frontiera noastră.

Un comunicat Ro-Alert a transmis un avertisment important către locuitorii din Galați și Tulcea, subliniind posibilitatea căderii de obiecte din spațiul aerian și îndemnând oamenii să rămână calmi și să se adăpostească în beciuri sau în locații de protecție civilă, în cazul în care acestea sunt disponibile. Pentru cei fără un adăpost adecvat, recomandarea a fost să rămână în interiorul caselor lor, departe de geamuri și pereți exteriori.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, scrie în mesajul Ro-Alert primit de locuitorii din Galați și Tulcea

În Galați, s-au desfășurat eforturi de securizare, având în vedere detectarea unei potențiale incursiuni aeriene. Cu toate acestea, armata română a raportat că până în acel moment nu au fost găsite obiecte căzute pe teritoriul național. Măsurile de alertare au fost ridicate la ora 01:41, într-o încercare de a restabili liniștea în aceste comunități tensionate.

Comunicatul integral al MApN

Iată comunicatul integral al MApN!

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației.” 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: