Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de coronavirus la un azil de bătrâni. Două persoane infectate cu COVID-19 ar fi decedat

Alertă de coronavirus la un azil de bătrâni. Două persoane infectate cu COVID-19 ar fi decedat

Azil de batrani

Azilul privat din Galați a intrat în carantină, după ce șapte bătrâni ar fi fost testați pozitiv cu coronavirus. Potrivit unor surse, doi dintre aceștia au decedat.

Azil de bătrâni intrat în carantină

Conform prefectului din Galați, Gabriel Avrămescu, căminul privat de bătrâni din oraș a intrat în carantină după ce au fost depistați mai mulți bătrâni cu coronavirus.

Au fost amplasate dispozitive de jandarmi pentru a asigura paza și un cort pentru decontaminarea cadrelor medicale care intră și părăsesc centrul de bătrâni.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost recoltate mai multe probe, iar mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Galați de la Spitalul CFR au fost trimise la centrul de azil.

Potrivit capital.ro, în urmă cu zilele trecute, mai mulți bătrâni ar fi fost depistați cu coronavirus, iar doi dintre ei au murit. În azilul privat de la Galați sunt internați aproximativ 140 de bătrâni.

Noul virus ar fi fost contactat de femeia care deține centrul de azil, de la soțul ei care a călătorit în Turcia. Între timp, soțul femeii în vârstă de 61 de ani a decedat, în timp ce aceasta era internată la spital.

Căminul de bătrâni din Râmnicu Vâlcea s-a închis din cauza coronavirusului. Peste 70 de persoane aflate în câminul pentru persoane vârstine au fost nevoite să plece acasă, după ce autoritățile locale au decis să închidă instituția până la finalizarea stării de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea a precizat că majoritatea angajaților căminului sunt navetiști și oricând putea contacta noul virus.

Reguli stricte pentru azile

Autoritățile au luat măsuri drastice în alte centre de bătrâni din cauza coronavirusului, iar bunicii nu vor mai putea fi vizitați de către membri familiei.

În căminele de bătrâni din București, personalul este obligat să facă duș la intrarea în tură și să poarte echipament de protecție.

În incinta centrelor au voie doar medicii, psihiatrii și kinetoterapeuții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: