Redactia.ro
Home » Știri » Filosoful Mihai Șora și soția sa, confirmați cu coronavirus

Filosoful Mihai Șora și soția sa, confirmați cu coronavirus

Scandal pe averea lui Mihai Șora! Cui i-a lăsat un milion de euro prin testament

Filosoful Mihai Șora și soția sa au fost depistați, marți, pozitiv cu coronavirus. Luiza Șora a făcut anunțul pe contul său de Facebook.

„Pozitivi amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa.”, a scris Luiza Șora pe rețeaua de socializare. Postarea a fost luată cu asalt de către sute de internauți care au trimis mesaje de încurajare. Menționăm că Mihai Șora are vârsta onorabilă de 103 ani. După ce a postat aceste rânduri, marţi la prânz, Luiza Şora nu a mai răspuns în următoarele ore la telefon şi la niciun mesaj, lăsând în suspans pe toată lumea cu adevărat îngrijorată de starea eseistului, potrivit Adevarul.

În dimineaţa zilei de marţi, filosoful Mihai Şora nu dădea semne că ar avea probleme de sănătate: el anunţa, tot pe Facebook, pe pagina sa de astă dată, că a venit iarna, că aduce ghivecele de flori din blacon în casă şi că se retrage ”la citit şi desenat”.

„A venit iarna. Văd o pojghiţă de zăpadă pe acoperişul caselor: avea, aşadar, dreptate copacul de sub fereastră să aştepte cuminte şi să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceauşismului, eram meşter în instalaţii din perne, pături şi ţoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învăţat alcătuirea culcuşului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit şi desenat”, a scris filosoful. În ultimele zile, filosoful a avut mai multe postări în care îndemna oamenii să stea în casă.

Filosoful Mihai Şora s-a căsătorit, în 2014, la vârsta de 98 de ani, cu Luiza Palanciuc, care avea atunci 42 de ani. Soţia sa este poetă, eseistă şi traducătoare. Acesta a mai fost căsătorit, timp de 72 de ani, cu scriitoarea Mariana Şora. Aceasta a murit în 2011, la vârsta de 94 de ani. Din prima căsnicie, filosoful Mihai Şora are trei copii: Sanda, Andrei şi Tom.

Carantină totală, în România

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis a decretat carantină totală, care va intra în vigoare de astăzi. Astfel că, persoanele de 65 de ani sunt obligate să rămâne în case, deoarece sunt în mare pericol.

Ceea ce era acum o recomandare, va deveni o obligație. Potrivit declaraților pe care le-a făcut președintele Iohannis, avem nevoie de măsuri și restricții speciale. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare de mâine. Restricțiile sunt prelucrate prin ordonanța militară, prin ordinele guvernului. Astfel că, începând de mâine este interzisă circularea dacă nu este deținut un act care să-ți permită acordul, indiferent de ora la care părăsești locuința.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: