Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă carantină totală în România. Ce pățești dacă nu respecți anunțul lui Klaus Iohannis

Ce înseamnă carantină totală în România. Ce pățești dacă nu respecți anunțul lui Klaus Iohannis

Carantina totala in Romaniai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți măsurile luate după ce a discutat cu Guvernul Orban. Șeful statului a declarat că România intră în carantină totală începând de miercur, 25 martie. Doar cei care vor merge la muncă sau pentru situații de urgență vor avea voie să părăsească domiciliul. 

Ce înseamnă carantină totală în România

Klaus Iohannis a transmis marți care sunt măsurile impuse după ce a discutat cu prim-ministrul României, Ludovic Orban. Președintele României a anunțat că România va intra în carantină totală, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Impunerea acestei măsuri va avea loc începând de miecuri, 25 martie. Cetățenii români nu vor mai avea voie să părăsească locuințele sau gospodăriile, decât pentru a achiziționa alimente sau medicamente.

De asemenea, persoanele care se vor deplasa la muncă sau pentru situații de urgență vor avea voie să circule. Mai mult, aceste măsuri care erau valabile doar pe timp de noapte, se vor aplica și pe timp de zi.

Ce pățești dacă nu respecți anunțul lui Klaus Iohannis

În cazul în care cetățenii nu vor respecta măsurile întocmite, președintele Klaus Iohannis a precizat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

Așadar, ce a fost până astăzi recomandare, de mâine va deveni obligatoriu.

Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral„, declarat președintele României.

Totodată, șeful statului a precizat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele în vârstă, motiv pentru care acestea trebuie să stea tot timpul carantinei în casă.

Restricțiile militare vor fi prelucrate astăzi într-o Ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

Klaus Iohannis a avut o videoconferință cu managerii de spitale, premierul, ministrul de Interne, ministrul Sănătății, Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și cu ministrul Transporturilor Lucian Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini