Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de INFECTARE cu carne de pui cu salmonella, în România! Situaţia e gravă în toată Europa

Alertă de INFECTARE cu carne de pui cu salmonella, în România! Situaţia e gravă în toată Europa

S-a tras alarma alimentară în mai multe ţări din Europa! Un lot de carne de pui din Polonia, contaminat cu salmonella, a fost descoperit în mai multe magazine. Nu se ştie ce cantitate a fost vândută înainte de a fi retrasă carnea de la rafturi.

Este pericol mare. În Austria, de exemplu, au murit oameni.

Lotul, retras de la vânzare

Este vorba despre un produs importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”. Lotul retras de la vânzare, produs de Cedrob SA, face parte dintr-un lot cu numărul 228/3/2. Carnea infestată are ca termen de expirare data de 16.08.2025.

Medicii veterinari atrag atenţia că această carne de pui cu salmonella poate poate pune în pericol sănătatea umană. Persoanele au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu-l consume.

Acestora li se recomandă să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, împreună cu bonul fiscal. Astfel, își vor primi banii înapoi pentru acest lot de carne de pasăre cu salmonella.

Până în momentul de faţă a fost retrasă cantitatea de 7 mii de kilograme de carne din cele 10. În plus, tot ce înseamnă intrările de la agentul economic care a licrat in Romania astfel va urma o monitorizare mai aspră pe lorturile care urmează sau sunt pe piaţă”, a spus Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.

Peste 130 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de consumul puiului polonez au fost depistate în 11 ţări europene. Un bărbat din Austria a murit din cauza infecţiei cu salmonella. Medicii spun că bacteria este foarte periculoasă.

Ce este Salmonella?

Salmonella o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Se poate spune că salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare.

Salmonella se găsește, de obicei, în produsele alimentare de origine animală, cum ar fi: carne crudă, lactate, ouă. Se poate răspândi foarte ușor și din cauza unei igiene deficitare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: