Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de vreme rea! ANM a emis un cod GALBEN de vijelii în 28 de județe

Alertă de vreme rea! ANM a emis un cod GALBEN de vijelii în 28 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o alertă de vreme rea, valabilă în 28 de județe. Se așteaptă descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină. Iată unde mai exact va fi cod galben de vijelii și până când e valabilă alerta.

ANM a emis cod galben de vijelii

28 de județe din România se află sub cod galben de vijelii începând de astăzi de la ora 12:00 și până la ora 22:00. Astfel, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte se vor înregistra frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

Specialiștii ANM au făcut o prognoză meteo și pentru București, pentru același interval. Astfel, marți, în Capitală cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie (viteze de 55…60 km/h) și averse (8…10 l/mp, izolat peste 15 l/mp). În ciuda fapotului că vremea va fi instabilă, temperatura maximă va ajunge la 29-30 de grade.

Cum va fi vremea în luna iunie 2022

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în întreaga țară. Așadar, vom avea parte de o primă lună de vară călduroasă, mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: