Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de vreme rea! România, lovită de grindină și furtuni

Alertă de vreme rea! România, lovită de grindină și furtuni

Vremea se va schimba radical în perioada următoare, avertizează specialiștii ANM. Se pare că trebuie să ne așteptăm la ploi abundente, grindină și furtuni puternice. Meteorologii mai spun că nu trebuie să ne obișnuim cu temperaturile crescute, asta pentru că vremea va fi destul de schimbătoare. Mai mult, specialiștii sunt de părere că ar trebui să luam în calcul un weekend plin de ploi și furtuni.

Alertă de vreme rea! România, lovită de grindină și furtuni

Deși vremea de astăzi, 24 mai, este frumoasă în mare parte a țării, spre seară apar înnorări și averse în diferite colțuri ale țării. Vestul și sud-vestul României sunt cele două regiuni în care vor apărea averse și descărcări electrice.

Capitala va fi ferită de eventualele ploi de scurtă durată care apar pe teritoriul României. Astfel, bucureștenii se pot bucura de temperature de până la 25-26 de grade Celsius, spun meteorologii. De asemenea, averse locale se vor înregistra în noaptea de 24 spre 25 mai.

Pe de altă parte, în cursul zilei de 25 mai, vor apărea ploi de scurtă durată în nordul și nord-vestul țării, potrivit meteorologilor. Cu toate acestea, temperatura nu va sădea foarte mult în termometre. Din acest punct de vedere, nu ar trebui să vă faceți foarte multe griji.

Spre seară, însă, Dobrogea, Moldova și o parte din Muntenia vor fi traversate de vânt și ploi. Din păcate, acestea se vor transforma în vijelii. Aversele vor fi însoțite și de descărcări electrice puternice sau grindină.

Joi temperaturile vor mai crește, ajungând la 30-31 de grade Celsius pe timp de zi. Seara, însă, valorile se vor încadra între 7-19 grade, în funcție de zonă. Chiar dacă va fi destul de cald, asta nu înseamnă că scăpăm de ploi.

Zona de munte este vizată de această dată, temperaturile fiind mai scăzute, iar vântul făcându-și apariția cu putere. În zonele înalte vor apărea aversele, grindina, vijeliile și descărcările electrice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: