Redactia.ro
Home » Știri » Alertă dispariție copil! O fetiță, de doi ani, este de negăsit

Alertă dispariție copil! O fetiță, de doi ani, este de negăsit

O fetiță, de doi ani, a fost dată dispărută în Serbia.

O amplă operațiune de căutare a fost declanșată pentru a găsi o fetiță de doi ani, Danka Ilić, dispărută din localitatea Banjsko Polje, Serbia. Dispariția sa a declanșat o mobilizare fără precedent în regiune, cu echipe de salvare care se extind până în țările vecine, inclusiv România și Bulgaria, într-o cursă dramatică contra cronometru pentru salvarea micuței.

Oamenii legii s-au mobilizat pentru a-o găsi pe micuță

Activarea sistemului „Găsește-mă” în Serbia pentru prima dată subliniază gravitatea situației. Danka, descrisă având părul castaniu și ochii căprui, a fost văzută ultima dată într-un echipament format din pantaloni violet și o jachetă verde măsline. Casa familiei Ilić, cea din care a disparut copila,  este situată chiar la capătul satului, iar în spatele ei se întinde un teren extrem de inaccesibil, înconjurat de păduri și versanți. Localnicii explică că chiar și în imediata apropiere a casei sunt găuri care sunt inspectate temeinic .Eforturile de căutare, care includ folosirea câinilor de căutare și a elicopterelor, sunt intensificate, terenul dificil și condițiile meteorologice nefavorabile adăugându-se la complexitatea operațiunii.

Conform rapoartelor din presa bulgară, există posibilitatea ca Danka să fi fost răpită și să se afle acum în România sau Bulgaria, țări situate la o distanță relativ scurtă de locul dispariției. Faptul că orașele Vidin din Bulgaria și Drobeta Turnu Severin din România se află la distanțe accesibile de locul dispariției micuței a determinat autoritățile să extindă aria de căutare și în aceste zone.

Dispariția a fost raportată cu întârziere, ceea ce a complicat eforturile de căutare. În ciuda acestui fapt, comunitatea locală, împreună cu peste 2.000 de cetățeni, s-a alăturat forțelor de ordine și echipelor de salvare în căutarea fetiței. Blocaje rutiere au fost stabilite în regiune, cu poliția efectuând controale amănunțite ale tuturor vehiculelor care traversează zona.

Ce au transmis oficialii

Primarul Aleksandar Milikić a confirmat că zona de căutare a fost extinsă la 10 kilometri pătrați. În ciuda dificultăților întâmpinate, inclusiv vremea nefavorabilă și terenul accidentat, eforturile sunt coordonate de Ministerul Afacerilor Interne, cu sprijinul echipelor Salvamont, care utilizează drone, câini de căutare și elicoptere în operațiunea de căutare.

Comunitatea internațională este, de asemenea, implicată, cu apeluri disperate ale tatălui fetiței pe rețelele de socializare, care reflectă durerea și speranța familiei și a celor apropiați. Fiecare moment este critic în eforturile de a găsi și de a aduce în siguranță acasă pe micuța Danka, iar operațiunea de căutare continuă cu hotărâre și speranță, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: