Redactia.ro
Home » Știri » Alertă importantă pentru clienții ING Bank. Cum acționează infractorii și cum să vă protejați

Alertă importantă pentru clienții ING Bank. Cum acționează infractorii și cum să vă protejați

Clienții ING Bank din România sunt avertizați cu privire la o nouă metodă de fraudă utilizată de infractorii online, care încearcă să sustragă bani din conturile acestora. Această alertă vine în contextul unei creșteri a tentativelor de fraudă și a atacurilor de phishing în ultima perioadă, atât în România, cât și în alte țări.

Nu este prima bancă ce atrage un semnal de alarmă în privința noilor metode frauduloase folosite de oameni rău intenționați. Iată ce trebuie să știți și cum vă puteți proteja împotriva acestor amenințări.

Metoda de acțiune a infractorilor

Potrivit informațiilor furnizate de ING Bank, infractorii se prezintă drept angajați ai băncii și încearcă să inducă în eroare clienții folosind numere de telefon identice cu cele ale ING. Aceștia au fost observați că îi sună pe clienți și încearcă să-i convingă că sunt în pericol de a deveni victime ale unei fraude. De exemplu, aceștia pot susține că cineva a încercat să obțină un credit în numele clientului sau că banii din conturile lor nu sunt în siguranță.

Alina Greavu, cunoscută și sub pseudonimul Aluziva, a împărtășit pe rețelele de socializare experiența ei aproape fatală cu acești infractori. Ea a fost contactată telefonic de cineva care s-a pretins a fi un angajat bancar și i-a spus că a fost aprobat un credit în numele ei. Greavu a recunoscut ulterior tactica de înșelăciune și a avertizat și alți români să fie vigilenți.

„Mi s-a spus că cineva s-a prezentat cu buletinul meu într-o sucursală și a făcut o solicitare de credit de 40.000 de lei, care a fost aprobată. Mi-am luat șoc, vă dați seama! Am stat 20 de minute la telefon cu această persoană, ca spre finalul conversației să îmi dau seama că e foarte insistent și îmi cere informații personale. Așa mi-am dat seama că e ceva dubios. După ce am postat pe story ce am pățit, am primit o mulțime de mesaje de la voi, cum că v-au sunat și pe voi persoane care au susținut că sunt de ING sau diverse alte bănci sau instituții.”, a povestit influencerița pe pagina sa oficială de Instagram.

Măsurile de protecție recomandate de ING Bank

Pentru a preveni căderea în plasa acestor infractori, ING Bank recomandă clienților să fie atenți și să nu ofere date personale sau informații despre conturi prin telefon sau alte mijloace de comunicare. De asemenea, clienții trebuie să evite să dea click pe link-uri suspecte sau să instaleze aplicații de la surse necunoscute. Este esențial să nu se facă transferuri de bani către conturi suspecte și să se contacteze imediat banca în cazul oricăror solicitări sau activități neobișnuite.

În fața unei creșteri a fraudelor și a tentativelor de phishing, clienții ING Bank trebuie să fie extrem de vigilenți și să se protejeze împotriva acestor amenințări. Informațiile furnizate de bancă și experiențele altor persoane pot ajuta la conștientizarea acestor metode de înșelăciune și la evitarea căderii în capcanele infractorilor. Este esențial să se acționeze cu precauție și să se raporteze orice activitate suspectă către banca respectivă pentru a preveni pierderile financiare și alte consecințe negative.

„Se poate întâmpla ca numărul de pe care te apelează fraudatorul să fie identic cu cel al ING, deși în realitate apelul vine dintr-o altă sursă iar numărul afișat este doar o ‘mască’ prin care încearcă să te păcălească. (n.r. Instituția) nu sună niciodată pentru a-ți solicita efectuarea de transferuri în anumite conturi sau Codul de utilizator și parola de logare în Home’Bank, poze sau detalii referitoare la datele cardului, comunicarea unor coduri unice recepționate de tine, acces la PC sau să instalezi vreo aplicație prin care să îți controleze telefonul/calculatorul.”, a fost mesajul transmis de reprezentanții ING Bank.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: