Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă în Capitală! Un deținut periculos a scăpat din Penitenciarul Rahova

Alertă în Capitală! Un deținut periculos a scăpat din Penitenciarul Rahova

Meszaros Zsombor a scăpat din penitenciar.

Alertă maximă în București după ce un deținut periculos, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor, a evadat marți, în timp ce se afla în custodia Penitenciarului-Spital București-Rahova. Incidentul a avut loc în jurul orei 15:00, în fața clinicii Hiperdia Ritmului din Sectorul 2 al Capitalei, declanșând o operațiune amplă de căutare.

Detalii despre evadare

Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, a reușit să evadeze într-un moment de neatenție, în timp ce era transportat pentru investigații medicale. Administrația Națională a Penitenciarelor a furnizat detalii despre înfățișarea fizică a evadatului: bărbatul are o înălțime de 1.80 m, statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, păr șaten și ten deschis. Este de remarcat că bărbatul are mai multe tatuaje, ceea ce ar putea facilita identificarea lui de către cetățeni sau autorități.

În urmă cu 7 ani, Meszaros Zsombor a comis o crimă îngrozitoare, ucigându-și iubita, cetățean german, și ascunzând cadavrul acesteia în portbagajul unei mașini parcate în Satu Mare. Acest act barbar a șocat comunitatea locală și a atras condamnarea lui la o pedeapsă severă de 18 ani de închisoare.

Autoritățile îl caută pe deținut

Imediat după evadare, echipe de căutare au fost mobilizate pentru a localiza și captura fugitivul. Autoritățile au emis un avertisment, subliniind că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport de către deținuți este considerată infracțiune de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani. Populația este îndemnată să fie vigilentă și să raporteze orice informație care ar putea duce la prinderea lui Meszaros Zsombor.

„Marți, 09.04.2024, în jurul orei 15:00, s-a constatat că deţinutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maximă sigurantă, aflat în custodia Penitenciarului- Spital Bucureşti- Rahova, a părăsit mijlocul de transport deținuți, staționat în zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr 24, Sector 2, București”, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, arată click.ro.

Situația a creat un val de îngrijorare în rândul cetățenilor din București și din împrejurimi, autoritățile cerând colaborarea populației pentru a asigura recapturarea rapidă a evadatului. Oricine are informații relevante este îndemnat să contacteze imediat poliția.

„Menţionăm că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai menționat Administrația Națională a Penitenciarelor.

Această evadare subliniază necesitatea unor măsuri de securitate mai stricte în transportul deținuților și a unei vigilențe sporite din partea autorităților implicate în custodia acestora. Întreaga comunitate este acum în alertă, sperând că evadatul va fi prins înainte de a putea comite alte acte de violență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: