Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în Mehedinți. Planul roșu a fost activat, după ce o navă a explodat. Mai mulți muncitori au fost răniți

Alertă în Mehedinți. Planul roșu a fost activat, după ce o navă a explodat. Mai mulți muncitori au fost răniți

Alertă în Mehedinți. Planul roșu a fost activat, după ce o navă a explodat. Mai mulți muncitori au fost răniți în urma unui grav accident, care a avut loc la Șantierul Naval de la Orșova. Avem primele informații.

Planul roșu a fost activat, după ce o navă a explodat

Un accident grav a avut loc, miercuri după-amiaza, în Orșova, județul Mehedinți. Este alertă și s-a activat planul roșu de intervenție, după ce a avut loc un accident de muncă foarte grav la Șantierul Naval Orșova. Este vorba de o explozie care s-a produs, din cauza acumulărilor de gaze. Nenorocirea face că muncitorii lucrau la o navă, în momentul respectiv.

Din primele informații oferite de autorități și transmise de presa locală, ar fi vorba despre cinci victime. Mai exact, trei dintre muncitori ar fi fost grav răniți (doi dintre ei prezentând arsuri pe 60% din suprafața corpului). Aceștia au fost duși de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale. Au fost transportați la unitatea spitalicească cu ambulanțe și echipaje SMURD. La fața locului s-au deplasat imediat echipaje de salvatori, polițiști, dar și inspectori ai ITM, pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Ce spun autoritățile

Reprezentanții ISU Mehedinți au transmis primele informații despre explozie. Aceasta ar fi fost cauzată din cauza unei acumulări de gaze.  „Explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze. Trei persoane au suferit arsuri. Una dintre acestea este în stare gravă. A fost preluată de SMURD, în stare de conștiență, cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului”, a declarat Raluca Târcă, reprezentant ISU Mehedinți, la scurt timp după explozie.

Acestea sunt informațiile pentru moment! Revenim cu amănunte!