Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China

Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China

Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China

Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China. Virusul din China amenință România, iar specialiștii din Sănătate sunt conștienți de pericol, motiv pentru care s-au reunit de urgență la Ministerul Sănătății.

Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China

Șeful Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu Cercel a declarat că a avut loc o întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Specialiștii din Sănătate cer instalarea de scannere termice pe aeroporturi, pentru a fi depistate persoanele cu virusul ucigas.

„Este un nou virus, cu o nouă structură genetică”, a subliniat prof. Cercel, care a precizat că perioada de incubaţie a virusului este de 14 zile.

Alertă la nivel mondial

Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a discutat despre o posibilă alertă la nivel mondial, iar România trebuie să se conformeze. De asemenea,acesta a precizat că a pregătit spitalele să intre în carantină.

La Geneva, urmează să aibă loc o reuniune de urgență a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății. Aceștia trebuie să decidem dacă este cazul declarării unei urgențe în domeniul sănătății publice la nivel internațional.

Probabil, o să existe alerta la nivel global, instituită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Trebuie şi noi să ne conformăm„, a spus medicul Alexandru Rafila.

Autoritățile chineze sunt în alertă după ce 9 persoane au murit, iar 440 de persoane sunt infectate.Între timp, în marile oraşe chineze, oamenii stau la cozi interminabile ca să îşi procure măşti de protecţie.

Noul tip de coronovirus poate suferi oricând schimbări prin care să se poate transmite mai ușor de la om la om.
Experţii germani au anunţat că au deja o metodă de diagnosticare prin care pot detecta noul coronavirus. Experţii chinezi sunt de părere că sursa epidemiei ar fi animale infectate şi fructe de mare din piaţa din oraşul Wuhan.

Citeste si:Accident groaznic în Timiș. O femeie a murit după ce a fost lovită în plin de mai multe mașini

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: