Redactia.ro
Home » Știri » Alertă la aeroportul Iași. Un avion a avut probleme la aterizare

Alertă la aeroportul Iași. Un avion a avut probleme la aterizare

Alertă la aeroportul Iași. Un avion a avut probleme la aterizare

Alertă la aeroportul Iași. Panică pe aeroportul din Iași, marți noapte, după ce un senzor al unei aeronave care venea de la Munchen arăta că sunt probleme la roata din față a trenului de aterizare. Aeronava avea 112 de pasageri la bord.

Alertă la aeroportul Iași. Un avion a avut probleme la aterizare

Un avion care venea de la Munchen s-a confruntat cu o problemă care putea deveni gravă. Un senzor al aeronavei a alertat că sunt probleme la roata din față a trenului de aterizare. Pentru a nu speria pasagerii, echipa de zbor le-a spus că pe pistă se află o mașină. Imediat, au fost trimise 10 autospeciale de stingere, 8 echipaje de prim ajutor și autospeciala de intervenție în caz de accidente colective.

Aeronava care aparține companiei Blue Air,trebuia să aterizeze la 23.50, a reușit să finalizeze această situație cu bine și niciun pasager nu a fost ranit.

Exista riscul ca aeronava să se prăbușească

Piloții au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, iar trenul de comenzi a reacționat la comenzi.
Din fericire, aterizarea s-a finalizat cu succes. Potrivit directorului Aeroportului din Iași, exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu funcționeze, motiv pentru care forțe din aeroport și din exterior au intervenit. De asemenea, dacă ar fi fost o problemă la roata din față, avionul risca să se prăbușească.

Printre pasageri s-a numărat și președintele Județean Suceava, Gheorghe Flutur care a precizat că e echipa de zbor le-a spus că de fapt este o mașină pe pistă, și de aceea nu se poate ateriza.

Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă, dar … nu ştiu. (…) Mi-a spus fiică-mea că avionul a făcut o buclă, iar când am ajuns la aeroport am întrebat de ce”, a povestit Gheorghe Flutur.

Un alt pasager a spus că nu li s-a spus care este adevărata problemă pentru a nu intra în panică.

Nu ne-am speriat deloc, că nu am ştiut. Ne-au spus că era o maşină în cale şi au zis că mai fac un rond. Nu ne-au spus ca să nu intre lumea în panică. E mai bine că nu ne-au anunţat”, a declarat pasagerul.

Citeste si:O nouă lovitură pentru Dăncilă. Dan Nica, respins de Comisia Europeană