Redactia.ro
Home » Știri » O nouă lovitură pentru Dăncilă. Dan Nica, respins de Comisia Europeană

O nouă lovitură pentru Dăncilă. Dan Nica, respins de Comisia Europeană

Dan Nica

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-ar fi respins şi pe Dan Nica, a doua propunere a României pentru postul de comisar european. România va fi nevoită astfel să trimită o a treia propunere.

Ursula von der Leyen refuză cooptarea lui Dan Nica în echipa executivului european, scrie digi24.ro.

Mina Andreeva a declarat că scrisoarea transmisă de Guvernul român ”conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

„Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie – n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar – n.r.), iar procesul (de selecţie – n.r.) continuă”, a declarat, pentru Digi24, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene.

Dezastru! Rovana Plumb, respinsă la Bruxelles. Reacția PSD

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană, însă dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere, respectiv cu Gabriela Ciot, votată de altfel în Comitetul Executiv al formaţiunii.

Mai multe surse au susţinut în ultimele zile că Ursula von der Leyen va lua o decizie cu privire a acceptarea lui Dan Nica abia după moţiunea de cenzură de joi, dar se pare că şefa Comisiei nu a mai aşteptat clarificarea situaţiei politice de la Bucureşti.

Dan Nica a fost propunerea făcută de premierul Dăncilă în urma refuzului primit de Rovana Plumb în Parlamentul European, după ce au apărut mai multe probleme cu un împrumut din declaraţia de avere a acesteia. CEX-ul PSD a votat-o ca varianta de rezervă pentru Dan Nica pe Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, dar Viorica Dăncilă nu a trimis deocamdată această propunere la Bruxelles.

PSD a făcut o nouă propunere controversată pentru funcţia de comisar european

Oficial, noua Comisie ar trebui votată de Parlamentul European până la finalul lunii octombrie, dar este foarte posibil să asistăm la o amânare, în condițiile în care Comisia Europeană va dori, cel mai probabil, o a treia propunere de comisar european din partea României, după ce prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, nu a trecut de comisia JURI din motive de integritate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: