Redactia.ro
Home » Știri » PSD a făcut o nouă propunere controversată pentru funcţia de comisar european

PSD a făcut o nouă propunere controversată pentru funcţia de comisar european

GALERIE FOTO (2)

Dan Nica și Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul de Externe, sunt propunerile PSD pentru funcția de comisar european.

Liderul partidului, Viorica Dăncilă, a declarat, marți, după ședința Comitetului Executiv al partidului, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european. Dacă se cere, social-democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot. Dăncilă a anunțat că va trimite propunerile la Comisia Europeană până la finalul săptămânii.

Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre candidatul României pentru postul de comisar european

„Am făcut două propuneri, un bărbat și o femeie, pentru comisar european. Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că este liderul eurodeputaților PSD și o persoană susținută de grupul S&D. Dacă se cere, bineînțeles avem și o rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dar vom proceda ca și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, România va face două propuneri”, a anunțat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv PSD.

Prima opţiune este Dan Nica

„Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de România a fost o preşedinţie de succes. Dar am avut nevoie şi de persoane care să reprezinte preşedinţia rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al preşedinţiei rotative, a fost Gabriela Ciot.

Este un om care cunoaste foarte bine modul de lucru în instituţiile europene şi pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaşte lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima optţune este Dan Nica”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Dan Nica a mai fost propus pentru funcţia de comisar de către Viorica Dăncilă în luna august, alături de Rovana Plumb. În cursul lunii septembrie, preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că cele două propuneri de comisar european, Rovana Plumb şi Dan Nica, ar vulnerabiliza Comisia la votul din Parlamentul European.

Cine e Dan Nica: acuzat în dosarul Microsoft, dat afară din guvern de Boc

dan nica

Dan Nica este un personaj controversat politic. Fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Năstase, între 2000 și 2004, Nica a fost acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft, faptă care s-a prescris, iar cazul clasat în mare parte, potrivit Hotnews.

A fost ministru al Internelor în Guvernul Emil Boc, însă a fost demis ca urmare a declarațiilor privind fraudarea alegerilor. Demiterea sa a provocat criza politică din 2009, când guvernul Boc a picat la moțiune de cenzură, fiind însă reinstalat după alegerile prezidențiale.

Dezastru! Rovana Plumb, respinsă la Bruxelles. Reacția PSD

De asemenea, Dan Nica a fost vizat alături de foștii miniștri de Interne Marian Săniuţă și Vasile Blaga și în dosarul EADS, vizând posibile fapte de corupţie la încheierea contractului de 750 milioane euro privind securizarea frontierelor. Dosarul a fost însă clasat.

În octombrie 2018, la dezbaterile din Parlamentul European privind statul de drept din România, Dan Nica a mințit, susținând în discursul său că 98% dintre cei trimişi în judecată pentru corupţie au fost achitaţi în România

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: