Redactia.ro
Home » Știri » Dezastru! Rovana Plumb, respinsă la Bruxelles. Reacția PSD

Dezastru! Rovana Plumb, respinsă la Bruxelles. Reacția PSD

rovana plumb

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, joi, cu 15 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și 2 abțineri.

Fără avizul acestei comisii, ea nu poate fi audiată în Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european.

De ce a fost respinsă Rovana Plumb de Comisia JURI

Comisia Juri a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb. Așadar ea nu poate ocupa funcția de comisar european, spun surse din PE.

Membrii comisiei consideră că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin. Acest împrumut nu a fost nespecificat în declarația de avere depusă la Bruxelles.

Europarlamentarul PPE Siegfired Mureșan a anunțat pe Facebook că Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European.

Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.

In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.

Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.

S-au abtinut 2 europarlamentari.

Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris acesta pe Facebook.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a reacționat și el pe pagina de socializare, anunțând ce se întâmplat la Bruxelles.

„Scrisoarea prin care Comisia Europeană va fi informată că Rovana Plumb a fost respinsă a fost aprobată cu 20 de voturi, din 23

Rovana Plumb a fost respinsă in Comisia JURI, Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European, cu 15 voturi împotriva, 6 voturi in favoare și 2 abțineri, dintr-un total de 23!

In mod normal, doamna Plumb nu va mai putea fi audiată in Comisia de Transport! E greu de crezut ca Ursula Von Der Leyen va forța intrarea in audierile care încep luni, săptămâna viitoare, cu actuala reprezentanta a României.

Practic comisia JURI a respins propunerea făcută de inconstienta Viorica Dancila. România este obligată sa revină cu o alta propunere! Sa fie CLAR, pentru binevoitorii care încearcă sa manipuleze, ROMÂNIA nu pierde portofoliul și poziția din Comisie!

Revin cu detalii! Foarte probabil Comisia TRAN va amana audierea comisarului pe Transport., a spus Bogdan.

PSD, reacție neașteptată

Liderii PSD au fost incapabili să aibă reacție la respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI a Parlamentului European, pe motiv de conflict de interese, potrivit Digi24.

Liderii PSD au sperat că ar fi vorba despre o exagerare a presei și că nu este vorba despre un vot de respingere a candidaturii Rovanei Plumb la postul de comisar european, că aceasta ar putea încă să meargă la audierile din 2 octombrie în Comisia ENVI.

Așa au fost și informați de staff-ul de la Bruxelles care funcționează pe lângă grupul PSD din Parlamentul European. Ulterior li s-a comunicat însă că Plumb va trebui să fie retrasă ca propunere din partea României, au explicat sursele citate.

Ce a făcut Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă se află într-o vizită de lucru în Statele Unite. Premierul a postat pe pagina de Facebook fotografii din SUA, de la întâlnirea Internaționalei Socialiste.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: