Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre candidatul României pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre candidatul României pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunţat că PSD va decide marţi în Comitetul Executiv Naţional cine va fi noua propunere pentru postul de comisar european.

Premierul crede că ministrul de interne Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit. Ignoră astfel invitația lui Klaus Iohannis, care a chemat-o la Cotroceni pentru consultări în privinţa noii propuneri de comisar european din partea României.

Placă omagială pentru Viorica Dăncilă pe zidul școlii

„Nu o să mă întâlnesc mâine cu domnul preşedinte. Aştept ca domnul preşedinte să respecte în primul rând Constituţia, să numească cei trei miniştri interimari. Pentru că a spus că de îndată, tot de îndată mă voi prezenta şi eu la Cotroceni, acelaşi de îndată pe care l-a avut în vedere domnul preşedinte”, a explicat liderul PSD, potrivit romaniatv.net.

PSD va decide marţi în Comitetul Executiv Naţional cine va fi noua propunere pentru postul de comisar european. Liderul PSD spune că nu este obligatoriu ca România să propună o femeie.

„Vom avea o discuţie, trebuie să ne uităm şi la portofoliu, să ne uităm şi la susţinerea colegilor, vorbim de Transporturi şi mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important, vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi. (…) Sigur, Mihai Fifor este un candidat potrivit. Pot fi şi alţi candidaţi. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”, a anunţat Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi.

Rovana Plumb, propunerea PSD de comisar european, a fost trimisă acasă

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut. Eurodeputaţii din Comisia pentru Afaceri Judiciare – JURI – au invocat un potenţial conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Judiciare a transmis după discuţia cu Rovana Plumb de la 26 septembrie, că potențialul conflict de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru Transporturi provine dintr-un împrumut primit de candidată  de la o persoană fizică ce activează profesional în zona turismului,  care nu este clar cum va fi plătit,  “într-o manieră deschisă și transparentă”.

Dezastru! Rovana Plumb, respinsă la Bruxelles. Reacția PSD

Împrumutul, de 800 de mii de lei, a ajuns la PSD, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, admite europarlamentarul PSD Carmen Avram. Numai că Rovana Plumb nu a declarat acest împrumut în declaraţia depusă la Bruxelles.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: