Redactia.ro
Home » Știri » Alertă la Costinești. Zeci de tineri sunt suspecți de COVID-19

Alertă la Costinești. Zeci de tineri sunt suspecți de COVID-19

Alertă la Costinești

Un tânăr din județul Dâmbovița a fost testat pozitiv cu coronavirus. Acesta mers la mare cu un autocar în care se aflau aproximativ 40 de elevi.

Momentan, toate persoanele din autocar au fost trimiși în carantină, fiind considerați contacți direcți.

Alertă la Costinești. Zeci de tineri sunt suspecți de COVID-19

În cursul zilei de 3 august, un tânăr din Dâmbovița a sosit împreună cu alți elevi în stațiunea Costinești, deplasarea făcându-se cu autocarul.

În ziua următoare, tânărul a părăsit complexul turistic fără să anunțe organizatorul, iar pe toată perioadă deplasării elevii și studenții au purtat măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare.

Totodată, organizatorul a menționat că atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul pentru toate persoanele din autocar, iar pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părinților.

DSP Dâmbovița, a informat telefonic DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic, cu 150 persoane,” a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, într-un comunicat de presă.

Persoanele aflate în autocar au fost trimise în carantină

Potrivit condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constat că întregul complex funcționează la o capacitate de 40%, iar momentul controlului au fost cazați aproximativ 150 de persoane.

Măsurile de prevenire și limitarea infecției cu noul coronavirus au fost respectate, atât pentru personal, cât și pentru turiști. Au fost introduse covorașe cu produse biocid, dispendar cu dezinfectant pentru mâini, asigurate distanței dintre mese.

Toatele cele aproximativ 40 de persoane aflate în autocarul în care tănârul a circulat, au fost trimise în carantină la domiciliu unde vor aștepta rezultatele testelor. Tânărul se pare că nu a avut simptomele specifice noului coronavirus.

Județul Dâmbovița se află printre județele cu cel mai mare număr de coronavirus, unde în ultimele zile bilanțul noilor infectări a crescut considerabil. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 69 de persoane infectate cu COVID-19 în Dâmbovița.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: