Redactia.ro
Home » Știri » Alertă medicală! Gripa tomatelor, o nouă boală misterioasă care afectează copiii

Alertă medicală! Gripa tomatelor, o nouă boală misterioasă care afectează copiii

Gripa tomatelor, o nouă boală misterioasă care afectează copiii

Alertă medicală! Gripa tomatelor a fost descoperită deocamdată în India. Până în prezent, acest virus a fost contactat de peste 80 de copii, iar specialiștii sunt de părere că cei mici, cu vârste de până la cinci ani, sunt cei mai predispuși la infectare.

Alertă medicală! Gripa tomatelor, o nouă boală misterioasă care afectează copiii

Gripa tomatelor, o nouă boală misterioasă care afectează copiii. Izolarea este recomandată de la primele simptome. Un nou virus, gripa tomatelor sau febra tomatelor a apărut în India în ultimele săptămâni, cu peste 80 de cazuri înregistrate la copii începând cu 6 mai. Simptomele acestei boli sunt apropiate de variola maimutei. Conform primelor elemente adunate de presa locală, acest virus numit „gripa tomatelor”, a atacat în principal copiii sub 5 ani. S-a caracterizat prin apariția unor erupții mari pe tot corpul, sub formă de vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase, ca Monkeypox. Erupțiile cutanate sunt caracteristice virusului.

Cauza exactă a infecției cu această boală nu este încă descoperită, iar moment rămâne un mister. Gripa tomatelor se răspândește prin contact direct. Gripa tomatelor este o boală rară și a apărut recent, însă nu au apărut medicamente specifice bolii. Gripa poate provoca oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, febră mare și dureri de corp. În unele cazuri, poate schimba și culoarea pielii picioarelor și a mâinilor. Ca și în alte cazuri de gripă, gripa tomatelor este contagioasă, iar dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie ținut sub izolare. Se recomandă odihna și igiena adecvată pentru a evita infectarea.

Potriivt virologului Jacob John, această febră este doar o variantă a sindromului mână-picior-gură, o infecție virală comună la copiii mici. Dr. P. Aruna, directorul adjunct al serviciilor de sănătate, Coimbatore a informat că gripa afectează copiii sub cinci ani. Potrivit mai mult rapoarte, gripa poate provoca, erupții cutanate, iritații ale pielii și deshidratare. Aceste erupții apar pe tot corpul și iau forma unor vezicule roșii rotunde, de unde și numele. În unele cazuri, poate schimba și culoarea picioarelor și mâinilor. Aparent, vezicule foarte dureroase și foarte contagioase. „Această gripă este una autolimitată și nu există un medicament specific pentru aceasta”, a remarcat Dr. Aruna.

Cum poate fi tratată febra tomatelor?

Ca și în alte cazuri de gripă, febra roșiilor este contagioasă. Este esențial ca cei mici să fie preveniți să nu se scarpine pe veziculele cauzate de gripă. Se recomandă odihna și igienă adecvate. Ustensilele, hainele și alte articole folosite de persoanele infectate trebuie igienizate pentru a preveni răspândirea gripei. Aportul de lichide ar putea ajuta, la contracararea deshidratării. Cel mai important, este necesar să cereți sfatul medicului dacă observați simptomele menționate mai sus. „Dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie ținut în izolare, deoarece acest lucru s-ar putea răspândi rapid de la o persoană la alta”, a spus Dr. Aruna.

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condițiilor meteorologice, animalele și oamenii își schimbă comportamentul de căutare a hraneu. Bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni. „Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala şi de a o transmite mai departe în cadrul comunităţilor noastre este în creştere – astfel încât atât factorii de apariţie a bolilor, cât şi cei de amplificare a bolilor au crescut„, a precizat Mike Ryan, directorul pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: