Redactia.ro
Home » Știri » Alertă medicală în Europa! Ce este ALSV, virusul care se răspândește îngrijorător? Care sunt simptomele 

Alertă medicală în Europa! Ce este ALSV, virusul care se răspândește îngrijorător? Care sunt simptomele 

coronavirus

Alertă medicală în Europa: ALSV, un virus transmis de căpușe se răspândește îngrijorător! Iată care sunt simptomele!

Alertă medicală în Europa

Căpușele au devenit o amenințare din ce în ce mai mare pentru sănătatea publică în Europa, deoarece un virus transmis prin intermediul lor, cunoscut sub numele de virusul Alongshan (ALSV), se răspândește rapid în diverse regiuni ale continentului. Chiar dacă, până în prezent, nu a fost legat de nicio boală gravă la oameni, descoperirea sa în mai multe țări europene a generat îngrijorări privind sănătatea publică și necesitatea unor măsuri preventive adecvate.

 Ce este ALSV, virusul care se răspândește îngrijorător?

Virusul Alongshan a fost identificat pentru prima dată în China cu aproximativ șase ani în urmă, dar în ultima vreme a devenit evident că acesta s-a răspândit în mare parte din Europa. Țări precum Finlanda, Franța, Rusia, Elveția și Germania au raportat prezența acestui virus în căpușele din zonele lor. Deși până în prezent nu s-au înregistrat cazuri grave de boală la oameni asociate cu acest virus, există îngrijorări că potențialul său patogen ar putea fi subestimat.

Centrul pentru medicina de călătorie (CRM) din Dusseldorf a confirmat prezența virusului ALSV în căpușele din Germania. Acest lucru a generat preocupări în rândul autorităților de sănătate și cercetătorilor, care sunt acum mobilizați pentru a înțelege mai bine modul de transmitere a virusului și potențialul impact asupra sănătății umane, relatează Agerpres, citând DPA.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra au descoperit dovezi ale transmiterii virusului ALSV prin căpușele găsite pe animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei. Aceasta înseamnă că animalele sălbatice ar putea fi gazde pentru acest virus și că aceste căpușe infestate ar putea să fie purtătoarele virusului către alte specii, inclusiv omul.

Care sunt simptomele

Simptomele provocate de virusul Alongshan sunt asemănătoare cu cele ale gripei obișnuite, cum ar fi febră, dureri musculare și oboseală. Cu toate acestea, deoarece simptomele sunt comune și relativ neesențiale, este posibil ca infecțiile cu acest virus să fie subdiagnosticate sau să treacă neobservate, ceea ce poate duce la o subestimare a răspândirii sale reale în comunități.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: