Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ meteo în aproape toată țara. Cod galben de grindină, ploi și vijelii – HARTA

ALERTĂ meteo în aproape toată țara. Cod galben de grindină, ploi și vijelii – HARTA

Cod rosu de ploi si vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenționare meteo de fenomene extreme în aproape toată țara pe tot parcursul zilei.

Atenționarea meteorologiciă de cod galben de vreme cu instabilitate accentuată va fi valabil sâmbătă, 27 mai, între orele 12.00 și 23.00, transmite ANM.

35 de județe sub avertizare de cod galben de vreme extremă

Alerta de vreme severă vizează zone din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

foto: meteoromania.ro

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Ploi și în Capitală

În București, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50…60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula în medie 8…10 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius.

Estimările meteorologilor pentru următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat estimări pentru perioada următoare. Veștile despre regimul termic sunt cât se poate de bune, mai ales pentru cei care așteaptă venirea verii și care și-au pus speranța ca vremea să se mai încălzească.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, dar și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: