Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo în România! Moș Nicolae a venit cu ninsori în toată țara

Alertă meteo în România! Moș Nicolae a venit cu ninsori în toată țara

Vreme neobișnuit de caldă pentru Revelion și prima zi din 2024. Prognoza meteo actualizată

Se pare că vremea rece și atmosfera de iarnă își fac prezența în România, începând cu a doua parte a acestei săptămâni. Un ciclon mediteranean se apropie, aducând cu el ploi și ninsori moderate care vor transforma peisajul într-un adevărat decor de iarnă. Deși nu este vorba despre o ninsoare abundentă, anumite regiuni ale țării vor beneficia de o schimbare vizibilă în climă.

Vremea din țara noastră se modifică semnificativ în următoarele zile, iarna intrându-și treptat în drepturi. S-a anunțat o alertă meteo de ninsori și ploi în multe zone din România, iar temperaturile vor scădea considerabil.

Alertă meteo de ninsoare în România

Cu începere de miercuri, 6 decembrie, se vor înregistra primele semne ale acestei schimbări de vreme. Deși regiunile estice pot întâmpina câteva ploi și ninsori încă de dimineață, intensificarea precipitațiilor este așteptată în a doua parte a zilei. Banatul și Oltenia vor fi printre primele zone afectate de ploi, extinzându-se apoi și în restul țării în timpul serii și nopții. În zonele montane, în special pe versanții sudici ai Carpaților Meridionali, se va depune un strat consistent de zăpadă, transformând peisajul într-un tablou de iarnă autentic.

În ziua următoare, joi, 7 decembrie, Muntenia, inclusiv Capitala, și unele regiuni precum Transilvania, Maramureș, Dobrogea și Moldova, vor experimenta fenomenele de precipitații mixte. De-a lungul celei de-a doua părți a zilei, ninsorile vor deveni predominante, cu o scădere progresivă a intensității până în seara târziu, iar aria lor se va restrânge.

În general, această perioadă va oferi țării noastre un decor efemer de iarnă, împodobind mai multe regiuni cu câțiva centimetri de zăpadă. Cu toate acestea, temperaturile nu vor atinge niveluri extrem de scăzute în timpul precipitațiilor, menținându-se relativ ridicate. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea brusc în toată țara, atingând minime de minus 11-12 grade Celsius.

Bucureștiul nu va fi o excepție, deoarece și în capitală se anunță că va ninge. De asemenea, sud-estul țării va fi afectat din nou de viscol, punând la încercare rezistența infrastructurii locale și alocând eforturi suplimentare pentru a face față condițiilor meteorologice dificile.

Cod galben de ceață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 6 decembrie, avertizări de tip nowcasting, sub Cod galben, referitoare la apariția ceții în mai multe județe din România. Conform prognozei meteorologilor, fenomenul de ceață va afecta în principal județele Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj. De asemenea, localități din județele Bacău și Suceava vor resimți influența ceții, cu o scădere semnificativă a vizibilității, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

În intervalul orar cuprins între 7.25 și 10, se prevede că zona joasă a județului Bacău va fi puternic afectată de acest fenomen meteorologic. Printre localitățile vizate se numără Bacău, Onești, Buhuși, Sascut, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Cleja, Mănăstirea Cașin, Berești-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Podu Turcului, Luizi-Călugăra, Căiuți, Răchitoasa, Livezi, Târgu Trotuș, Corbasca, Bârsănești, Nicolae Bălcescu, Pârgărești, Stănișești, Măgirești, Buhoci, Filipești, Horgești, Sănduleni, Letea Veche, Orbeni, Ștefan cel Mare, Glăvănești, Motoșeni, Pâncești, Urechești, Solonț, Parincea, Valea Seacă, Cașin, Săucești, Măgura, Racova, Ungureni, Gioseni, Plopana, Parava, Dealu Morii, Hemeiuș, Scorțeni, Găiceana, Coțofănești, Huruiești, Gura Văii, Negri, Tătărăști, Traian, Buciumi, Strugari, Lipova, Ardeoani, Prăjești, Filipeni, Tamași, Vultureni, Odobești, Colonești, Berești-Bistrița, Dămienești, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului, Itești, Bogdănești și Sărata.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: