Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo! România, măturată de rafale puternice de vânt. Aproape întreaga țara se află sub cod galben

Alertă meteo! România, măturată de rafale puternice de vânt. Aproape întreaga țara se află sub cod galben

GALERIE FOTO (2)

Meteorologii au emis duminică dimineața, 8 octombrie, o avertizare de Cod Galben pentru vânt puternic, care este valabilă în cursul zilei de astăzi pentru cea mai mare parte a țării.

Aproape întreaga țară, sub Cod Galben pentru vânt puternic

Alerta meteorologică a intrat în vigoare la ora 10:00 și va fi valabilă până diseară, la ora 23:00. Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, se așteaptă perioade de intensificare a vântului în zona de est și sud, apoi și în centrul și vestul țării, cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h, iar local peste 70 – 80 km/h, în special în sud-estul țării.

Pe versanții munților se vor înregistra rafale de vânt de 80 – 90 km/h, în timp ce în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, se vor înregistra în general rafale de 100 – 110 km/h.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est şi sud, apoi şi în centru şi vest, cu viteze de 55…65 km/h şi local peste 70 …80 km/h îndeosebi în sud-estul ţării. La munte vor fi rafale de 80…90 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea în București

Conform ANM, vremea se va înrăutăți semnificativ, începând de duminică în jumătatea nordică a țării, și această răcire va continua și în ziua de luni în restul teritoriului. În noaptea de duminică spre luni, 8 spre 9 octombrie, temperaturile vor scădea ușor sub zero în regiunile nordice și centrale și se va forma brumă.

În cazul Bucureștiului, ANM adaugă că vremea va deveni vântoasă, ceea ce va duce la intensificări temporare ale vântului, în special în a doua parte a zilei și la începutul nopții, cu rafale atingând în general viteze de 55 – 60 km/h. Cerul va fi cu înnorări crescânde spre seară, când există șansa apariției unor ploi ușoare. Temperatura maximă va atinge aproximativ 27 de grade Celsius, informează meteorologii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: