Redactia.ro
Home » Știri » Alertă pentru cei care locuiesc la bloc. Ce reguli trebuie să respecte

Alertă pentru cei care locuiesc la bloc. Ce reguli trebuie să respecte

Alertă pentru cei care locuiesc la bloc

Persoanele care locuiesc la bloc vor fi obligate să respecte noi reguli atunci când vor să facă modificări sau lucrări în legătură cu propriul apartament.

Regulile noi vor fi incluse într-o lege care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Alertă pentru cei care locuiesc la bloc. Ce reguli trebuie să respecte

Toți cei care stau la bloc vor trebuie să respecte noi reguli. Mai exact, persoanele care au în vedere efectuarea de lucrări de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul unui bloc.

Aceștia vor avea nevoie de un acord din partea asociației de proprietari, și nu a vecinilor, așa cum se întâmplă în momentul de față.

În curând, noua regulă va fi prevăzută într-o lege ce urmează să fie oficializată în următoarea perioadă.

Legea nr. 149/2020 prevede ca, după intrarea în vigoare a măsurilor, persoanele cae vor să-și închidă balconul sau logia situate la parterul blocurilor nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, ci de acordul asociației de proprietari.

Proprietarii trebuie să aibă întemeiate pentru a face schimbări

De asemenea, cei care vor să-și închidă balcoanele trebuie să vină cu motive întemeiate, legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor sau a gunoaielor asupra siguranței și sănătății acestora.

Cu acordul asociației de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/ logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, se arată în forma proiectului adoptată de către deputați.

Conform actualei legi 50/1991 pentru efectuarea lucrărilor de închidere a unor balcoane sau logii se cere o atuorizație de construire în baza unei documentații de autorizare cu un conținut simplificat.

Astfel, pentru a obține o asemenea autorizație de construire pentru închiderea unui balcon, e nevoie de mai puține acte dacă lucrările sunt mai complexe.

Printre actele necesare, se numără și un memoriu de arhitectură, care trebuie să conțin acordul vecinilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: