Redactia.ro
Home » Știri » Alertă! Peste 300.000 de români vor avea de suferit. Franța își prelungește carantina până în februarie

Alertă! Peste 300.000 de români vor avea de suferit. Franța își prelungește carantina până în februarie

Franta, carantina

Franța a prelungiat starea de urgență până pe 16 februarie 2021, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus. Astfel, peste 300.000 de români vor fi afectați de această decizie. Mai multe țări din Europa se confruntă cu cel de-al doilea val de pandemie de coronavirus, iar autoritățile nu-i fac față.

Alertă! Peste 300.000 de români vor avea de suferit. Franța își prelungește carantina până în februarie

Conform ministrului Sănătății francez, Oliver Veran, Franța prelungește carantina până pe 16 februarie 2021 din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus.”Noua legislaţie autorizează guvernul să adopte restricţii pentru a face faţă unei „perioade care va fi lungă şi dificilă”, a avertizat ministrul Sănătăţii.

Restricțiile de circulație impuse de Ile-de France și marile metropole afectează 54 de departamente și Polinezia. Acest lucru înseamnă că 46 milioane de francezi nu au voie să iasă între orele 21:00 şi 06:00. Pentru a face față celui de-al doilea val de coronavirus, premierul Jean Castex a spus că cel mai bun mod este de a limita îmbolnăvirile. Luni, autoritățile franceze au înregistrat 52.518 de cazuri noi coronavirus, fiind un nou record al cazurilor zilnice de la declanșarea epidemiei de coronavirus, față de 46.290 de cazuri raportate duminică. Datele noi arată că noile restricții elaborate de autorități vineri, nu au avut niciun efect.

Franța, depășită de cel de-al doilea val de pandemie de coronavirus

Medicul anestezist român Radu Lupescu, care lucrează la clinica Rhena din Strasbourg a declarat că este o situație alarmantă în Franța, mii de pacienți ajungând la Terapie Intensivă.”Sperăm ca lockdown-ul să-și facă efectul rapid și să se limiteze numărul la 9.000 de pacienți cu coronavirus, dar mai au nevoie și alți pacienți de reanimare și s-ar ajunge undeva la 12.000 de paturi de reanimare. Nu știm dacă suntem în stare să tratăm atât în Franța„, a spus acesta.

Valul doi al pandemiei nu mai poate fi controlat în Franța, și pare că a pus stăpânire pe mai multe state europene, iar autoritățile îi fac față cu greu. Conform hărții desenată de COVID, Marea Britanie și Italia au aproximativ 25.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, iar Franța a avut luni cât ambele la un loc și peste 3.000 de pacienți internați la ATI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: