Redactia.ro
Home » Știri » Lista țărilor cu risc epidemiologic s-a modificat. Cine stă în carantină când ajunge în România?

Lista țărilor cu risc epidemiologic s-a modificat. Cine stă în carantină când ajunge în România?

GALERIE FOTO (2) Lista țărilor cu risc epidemiologic s-a modificat

Încă cinci țări europene au intrat luni seara pe lista statelor cu un risc epidemiologic mare. Autoritățile naționale au actualizat lista, astfel că Austria, Belgia, Franța, Ungaria și Olanda au fost din nou introduse, după ce în urmă cu o lună au fost scoase din zona galbenă.

Lista țărilor cu risc epidemiologic s-a modificat. Austria, Belgia, Franța și Olanda, din nou pe listă

Lista cu statele cu risc epidemiologic mare a fost actualizată luni seara de autoritățile naționale. Astfel, Austria, Olanda, Belgia, Franța și Ungaria au fost adăugate din nou pe listă de zona galbenă. Mai exact, persoanele care călătoresc din țările enumerate pe lista de mai jos, vor intra în carantină 14 zile.

Lista zona galbena

În Europa, numărul cazurilor noi de coronavirus au crescut la peste 10 milioane, motiv pentru care mai multe state au decis să intre în carantină, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Belgia, țara cu cea mai mare rată de răspândire din Europa, a fost reintrodusă pe lista galbenă, intrând în carantină. Cu toate astea, școlile și fabricile își vor continua activitatea. Și în Austria măsurile sunt cam la fel, autoritățile luând decizia de a interzice și circulația între 8 seara și 6 dimineața până la sfârșitul lunii. „Acum trebuie să acţionăm împreună pentru a reduce în mod decisiv numărul de noi infecții zilnice”, a spus cancelarul Sebastian Kurz.

Totodată, Marea Britanie se pregătește să intre în carantină joi, 5 octombrie, și rămân deschide școlile și universitățile. „Trebuie să acţionăm acum pentru a ţine sub control valul de toamnă”, a spus Johnson, care a spus că măsurile nu sunt la fel de dure ca în primăvară.

Europa a depășit pragul de 10 milioane de infectări

Conform unui bilanț al Reuters publicat duminică, noile cazuri de coronavirus în Europa s-au dublat în cinci săptămâni, depășind 10 milioane de îmbolnăviri. În luna octombrie, America Latină și Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor, iar SUA a dat peste 9 milioane de cazuri, iar în continuare epidemia creștere rapid.

În aproape nouă luni, Europa a înregistrat 5 milioane de cazuri de coronavirus, în timp ce următoarele 5 milioane au fost raportate în mai puțin de o lună. Europa reprezintă 22% din numărl global de cazuri, acesta fiind de 46,3 milioane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: