Redactia.ro
Home » Știri » S-a publicat LISTA GALBENĂ. Cine stă în carantină la intrarea în România?

S-a publicat LISTA GALBENĂ. Cine stă în carantină la intrarea în România?

Au fost luate decizii cu privire la țările care se află pe lista galbenă în ceea ce privește carantinarea la intrarea în țară. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni că au fost luate decizii cu privire la țările incluse de România pe lista galbenă. 

 

În ce condiții se impune carantinarea

 

Au fost luate decizii cu privire la cetățenii care vin din țări cu un indice de infectare cu noul coronavirus mai mare decât cel al României. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni noile decizii. Pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat decât al ţării noastre se impun mai multe reguli. Cei care vin să stea pentru trei zile în România pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore”, declară ministrul.

Cei care vor să stea în țară pentru o perioadă mai lungă de timp, vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile. Aceștia au posibilitatea, potrivit declarațiilor ministrului Săătății, ca în a opta zi să efectueze, la cerere, un test. ”Testul fiind negativ și asimptomatic, la 10 zile pot ieși din carantină. Ceilalți rămân în continuare pentru cele 14 zile în carantină”, a declarat ministrul

 

Ce țări au fost incluse pe lista galbenă

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a inclus 49 de țări pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat. Pentru cei care vin din aceste țări în România se instituie carantina începând de miercuri, 7 octombrie.

Conform hotărârii CNSU, printre cele 49 de țări se numără și Israel, Spania, Republica Moldova, Franța, Olanda, Beglia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Ungaria, Ucraina și Austria.

Mai mult, în Hotărârea nr. 47 din 05.10.2020 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, este prevăzut faptul că trebuie efectuată o analiză detaliată a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localități, pentru dispunerea de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: