Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții în Capitală. Ce se va întâmpla cu restaurantele și cafenelele

Noi restricții în Capitală. Ce se va întâmpla cu restaurantele și cafenelele

Noi restricții în Capitală

Prefectul Bucureștiului a declarat marți seara că au fost adoptate o serie de măsuri și restricții în București ca urmare a creșterii considerabile a numărului de infectării cu coronavirus. Astfel, începând de miercuri, restaurante și cafenelele vor fi închise în interior.

Noi restricții în Capitală. Ce se va întâmpla cu restaurantele și cafenelele

Comitetul pentru Situații de Urgență București a anunțat marți seara că au fost adoptate o serie de restricții și măsuri, după ce numărul de cazuri noi de coronavirus a continuat să crească considerabil în ultimele zile. Conform prefectului Bucureștiului, Gheorgeh Cojanu, restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, începând de miercuri. Excepția o vor face hotelurile, care vor putea să păstreze restaurantele deschise în interior pentru turiști.

Totodată, sălile de spectacole și concerte vor fi închise, iar activitățile vor fi reluate în momentul în care rata incidenței cazurilor va scădea sub 1,5. În ceea ce privește purtarea măștii de protecție, acesta este obligatorie în jurul școlilor, în intervalul 7:45 la 21:15. Primăria București este obligată să delimiteze zonele, iar toate măsurile adoptate vor dura minim 7 zile. Mai mult, autoritățile au declarat că sălile de jocuri vor rămâne deschise în continuare.

Ce se întâmplă cu angajații HoReCa?

Potrivit prefectului Bucureștiului, angajații afectați de restrângerea activității economice, HoReCa și spectacole, vor primi sprijin din partea statului.  La nunți și la botezuri  este interzisă organizarea în spațiile interioare. În exterior, autoritățile nu au interzis nimic. În ceea ce privește procesiunile religioase, acestea nu sunt interzise.  „Toate unitățile de învățământ care au fost afectate, dacă se ajunge la trei elevi, trec în scenariul roșu. Acum nu avem, Inspectoratul Școlar ne va comunica când este cazul„, a mai declarat Gheorghe Cojanu.

Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti către CMBSU au fost:
  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
  •  Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
  • Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
  • Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: