Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ: Vești extraordinare pentru șoferi. Ce se va întâmpla de la 1 martie

ALERTĂ: Vești extraordinare pentru șoferi. Ce se va întâmpla de la 1 martie

GALERIE FOTO (2) Taxa oxigen

ALERTĂ: Vești extraordinare pentru șoferi. Ce se va întâmpla de la 1 martie. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a afirmat că familiile care dețin mașini non-euro. Euro1 și Euro2 vor fi ajutate să își schimbe autoturismul.

ALERTĂ: Vești extraordinare pentru șoferi. Ce se va întâmpla de la 1 martie

Potrivit Capital.ro, Măsurile vor fi luate în condițiile în care din 2020 accesul acestora va fi interzis în centrul Bucureștiului.

Mașinile non-Euro 1 si 2 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, Euro 3 vor trebui să platească vinieta. Aceasta este prima etapă a programului. Pentru familiile care au mașini non-.Euro 1 sau 2, care nu mai pot să intre în centru – sunt și unele cazuri sociale, vom discuta cu fiecare familie în parte”, a spus Gabriela Firea, în cadrul unei emisiuni.

Conform edilului, în cazul în care o familie deține două sau trei mașini, municipalitatea nu se va implica.

Când intră în vigoare Vinieta Oxigen

Vinieta Oxigen intră în vigoare de la 1 martie 2020. Astfel, proprietarii mașinilor cu norme de poluare inferioare celei Euro 4 sunt obligați să cumpere vinieta și au restrictii de a intra în zona centrală a Capitalei de luni până vineri. Astfel, 593.000 de proprietari de masini sunt vizati de aceasta masura.

În plus, mașinile non-euro, Euro 1 si Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în Bucuresti de la 1 ianuarie 2022 și din 2024 pentru cele Euro 3.

De la plata vinietei vor fi scutite scuterele și motocicletele, dar și autovehiculele cu norme de poluare Euro3 care funcționează cu GNL,GNC si GPL.

Tarifele impuse de Taxa Oxigen. Non-euro – 15 lei/ zi, 300 lei/luna si 1.900 lei/an; Euro 1 – 15/zi, 250 lei/luna si 1.700 lei/an; Euro 2 – 15 lei/zi, 200 lei/luna, 1.500 lei/an; Euro 3 – 5 lei/zi, 100 lei/luna sau 700 lei/an; Euro 4 – 5 lei/zi, 80 lei/luna sau 500 lei/an.

Impunerea unor măsuri pentru combaterea poluarii și traficului în București este vitala. Însa atât opoziția din CGMB, cât și unii specialiști de mediu sau drept au avertizat că taxa Oxigen nu rezolva problemele.

Citeste si:De astăzi Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Loading...