Redactia.ro
Home » Știri » De astăzi Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

De astăzi Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

De astăzi Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

De luni, 26 august 2019, Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Potrivit Poliției Locale, costul este de 500 de lei.

De astăzi Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Primăria Capitalei a decis când se va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

„Începem ridicarea maşinilor în mai puţin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locaţii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, şi cealaltă pe bulevardul Timişoarei”, au declarat cei de la Poliția Locală.

Proiectul votat în Consiliul General prevede ca vehiculele staționate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din rețeaua principală de străzi din București vor fi ridicate. De asemenea, mașinile vor fi transportate, depozitate și eliberate, după ce se plăteste o taxa de 500 de lei.

Aproximativ 500.000 de mașini din Capitală vor fi interzise în centru

Aproximativ 500.000 de mașini din Capitală vor fi interzise în centru. În cazul în care proiectul de hotătâre inițiat de Gabriela Firea va intra în vigoare din 2020. Peste 500.000 de mașini nu vor mai avea acces deloc în centrul Capitalei. O parte din acestea vor intra doar pe baza unei taxe.

Dacă proiectul de hotărâre propus de primarul Capitalei, va intra în vigoare în 2020. Atunci aproximativ 500.000 de mașini din București nu vor mai avea voie în centrul orașului, iar o parte din acestea vor intra doar pe baza unei taxe. De asemenea, la acestea se adaugă și mașinile Euro1-Euro3 din alte județe care circulă prin Capitală.
Conform Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule, parcul auto din București este format din 1,14 milioane de autovehicule. Din totalul lor, 730.000 sunt autoturisme poluante și extrem de poluate.

Aproximativ 450.000 de autovehicule Euro1-Euro3 nu vor mai avea voie să circule în centrul Bucureștiului, iar 282.000 vor avea acces pe baza unei taxe. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat, pe 14 august, punerea în dezbaterea a unui proiect de hotărâre, care ar urma să intre în vigoare din 2020. Această propunere prevede interzicerea autoturismelor non Euro, Euro 1 și Euro 2 în centrul Bucureștiului. De asemenea, autoturismele care au normă de poluare non Euro, Euro 1 sau Euro2 vor fi interzise în centrul Capitalei, în timp ce autoturismele Euro 3 vor avea acces doar cu plătirea unei taxe.

Zonele ar putea fi, Piața Victorie, Ștefan cel Mare, Șinca, Strada presei, str. Mihai Eminescu, bd. Nerva Traian, și alte câteva străzi.

La plătirea acestei taxe, se adaugă cel puțin 10% autovehicule care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov, precum și 151.000 de autovehicule înmatriculate în ilfov care vor avea același regim ca și cele din Capitală.

Citeste si:Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: