Redactia.ro
Home » Știri » Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3

Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3

Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3

Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3. Proiectul de hotărâre pentru intoducerea vinietei pentru București și Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

Mașinile Patriarhiei Române nu vor plăti taxa pentru mașinile Euro 3

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, pe data de 14 august, că va fi introdusă o vinietă specială pentru mașinile din afara Bucureștiului. Precum și restricții de circulație pentru mașinile vechi.

Motivul restricționării ar fi circulația sufocantă care produce poluarea în oraș. Exceptate vor fi mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgență, ale Societății Naționale de Cruce Roșie. Cele pentru persoanele cu dizabilități, și autovehiculele care aparțin Patriarhiei Române.

„Începând cu data de 01.01.2020, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone pe arterele din interiorul ZACA, este restricţionat zilnic, de luni până vineri. Excepții vor fi în ziua sărbătorilor legale, în intervalul 07.00-22.00, după cum urmează:

a) pentru autovehiculele înmatriculate în București și judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum şi pentru autovehicule electrice sau hibrid, accesul este permis fără restricții.

b)pentru autovehicule înmatriculate în Municipiul București și judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-C

c)pentru autovehicule înmatriculate în afara Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cu norma de poluare minim Euro 3, accesul este permis doar în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-B

d) pentru autovehiculele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în intervalul menţionat”, se arată în proiect

Excepții de la plata vinietelor

Excepții de la plata vinietelor vor fi autovehiculele poliției, pompierilor, jandarmilor, poliției de frontieră. Agenției Naționale de Aadministrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile. Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații, serviciile publice comunitare pentru situații de urgență. Societatea Națională de Cruce Roșie.

Vinieta Oxigen-B este 10 lei pe zi, 200 lei pe lună, 1100 lei pe 6 luni sau 1900 lei pe un an.

Vinieta Oxigen-C costă 75 lei pe lună, 500 de lei pe 6 luni sau 900 lei pe an.

Circulația fără achiziționarea vinietei, se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei.

Citeste si:Şeful Combaterii Discriminării din România, despre vinieta lui Firea: „Este o măsură discriminatorie”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: