Redactia.ro
Home » Monden » Alex Velea a reacționat! Ce a spus artistul despre scandalul în care a fost implicat Gheboasă, după prestația de la Untold

Alex Velea a reacționat! Ce a spus artistul despre scandalul în care a fost implicat Gheboasă, după prestația de la Untold

În urma incidentului controversat legat de prestațiile unor artiști la un festival din Cluj, printre care și Gheboasă, Alex Velea și-a făcut simțită prezența pe rețelele de socializare. Momentul a fost unul în care Velea nu a mai putut să rămână în tăcere. El și-a exprimat nemulțumirea față de deciziile autorităților și de modul în care consideră că sunt tratați artiștii.

Alex Velea, un nume binecunoscut în lumea muzicii românești, și-a construit o carieră impresionantă de-a lungul anilor. Cu piese care au rămas în topurile preferințelor publicului, artistul a demonstrat că talentul său este însoțit de o perseverență rar întâlnită. Mai mult decât atât, Velea nu s-a rezumat doar la propria carieră, ci a contribuit și la lansarea altor tineri artiști pe scena muzicală.

Alex Velea vorbește despre prestația lui Gheboasă de la Untold

În postarea sa pe rețelele de socializare, Alex Velea a fost extrem de vocal în apărarea lui Gheboasă și a celorlalți artiști implicați în acest scandal. Cântărețul a sugerat că deciziile luate de autorități pot fi văzute ca o formă de cenzură asupra creativității artiștilor români. El a adăugat că publicul prezent la festival a fost conștient de conținutul versurilor și chiar le-a apreciat.

„Cenzura nu reprezintă nici mai mult, nici mai puțin, decât o teamă, o teamă absurdă care n-are trebui să blocheze un act artistic. Pe Mozart când a scris „Leck mich im Arsch” nu l-a mai amendat nimeni, dimpotrivă a fost apreciat în continuare, faptul că Dali își ascundea organe genitale în picturile lui… acelea au devenit artă.

Nu mai blocați artiștii din a fi creativi indiferent de natură artei!!! Nu mai zic că dați amenzi în cadrul unor evenimente private, unde lumea e conștienta de ce urmează să asculte… ba mai mult, unii venind chiar pentru momentele blamate de voi acum. JOS CENZURA!!!”, a scris Alex Velea pe pagina lui personală de Instagram.

Gheboasă nu a rămas indiferent

Gheboasă, unul dintre artiștii vizați de acest scandal, a fost amendat cu suma de 1.000 de lei în urma prestației sale la festivalul din Cluj. Acesta ar fi interpretat versuri jignitoare, care au fost considerate discriminatoare și prejudiciate pentru comunitatea rromilor. În fața acuzațiilor, Gheboasă a reacționat în mod hotărât, declarând că se consideră nedreptățit și că intenționează să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

Gheboasă nu doar că a negat acuzațiile care i se aduc, dar a mers mai departe, afirmând că el este un reprezentant al comunității rrome și că apreciază profund valorile acestei culturi. Artistul a afirmat că a angajat deja un avocat pentru a se apăra în acest caz și că este încrezător că va ieși învingător.

„Frații mei, am primit amendă 1 000 de lei din partea jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că acolo, pe scena hip-hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceeași conotații sexuale, și cum? Că am făcut o discriminare și rasism împotriva rromilor eu, prin piesa „Dă-i țiganca, dă-i țiganca”.

Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, eu reprezint țiganii. Cum să spună așa ceva, că eu cânt împotriva țiganilor? Trebuie să o dăm pe față, eu sunt singurul „black skin” care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar, în schimb, jandarmeria a ținut să-mi dea amendă 1 000 de lei, dar cum? (…)

Separat de asta, mi-au făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminări pentru piesa pe care am cântat-o la festival. E posibil așa ceva? Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă, 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, oricum nu o s-o plătesc, pentru că o să merg în instanță mai departe, pentru că deja am și un avocat și o să vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși, pe comentariile pe are le au oamenii pe toate rețelele sociale în care sunt doar înjurat și doar jignit”, a spus Gheboasă pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: