Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Cum se simte medicul

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Cum se simte medicul

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Alexandru Rafila a fost infectat cu COVID-19. În urma cu câteva zile, cel propus de PSD pentru a prelua șefia Guvernului a anunțat că soția sa a fost infectată cu noul coronavirus.

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Cum se simte medicul

Alexandru Rafila a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Cum se simte medicul. În urmă cu ceva timp, s-a aflat că medicul Alexandru Rafila a fost infectat cu COVID19. Cu toate că primul test a avut rezultatul negativ, cel de-al doilea a ieșit pozitiv. Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a anunțat în urmă cu câteva zile că soția sa a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Medicul a declarat în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3,  că este infectat cu noul coronavirus și că se află în izolare la domiciliu. De asemenea, propunerea PSD pentru funcția de premier al  României, a declarat că în prezent se simte bine.  „Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecția și în cazul meu. Aceasta este situația. Da, am infecția. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Din câte se vede, sunt ok. (…) Toată problema a fost legată de contactul cu un coleg, care se testează chiar cu foarte puțin timp în urmă. Copiii noștri s-au jucat împreună. Și acesta a fost, de fapt, momentul în care am aflat, după câteva zile, că aș putea să fiu infectat, pentru că pentru acel coleg lucrurile se  confirmaseră”, a declarat Rafila.

Alexandru Rafila spune și că are mare grijă ca în medicamentația lui să nu se regăsească antibiotice. “Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, potrivit DC News.

Soția lui Alexandru Rafila are coronavirus

În urmă cu două zile, profesorul Alexandru Rafila, propunea PSD pentru funcția de premier al României a anunțat că soția sa a fost infectată cu noul coronavirus și că se va izola. Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că a făcut un test rapid, care a ieșit negativ.

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a anunțat joi seara că membrii PSD îl propune pe Alexandru Rafila premier fie pentru guvern minoritar, fie de uniune națională. În cele din urmă, Rafila nu va fi prezent la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că în această seară a fost confirmat pozitiv cu COVID19.

Venim în fața românilor cu o popunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana dlui Cîțu, groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost de om de partid și om obedient președintelui. Este cazul ca președintele, PNL și USR să recunoască că au pierdut alegerile și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă”, a afirmat liderul PSD.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: