Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Alexandru Rafila s-a autoizolat! Soția sa are coronavirus

Surse: Alexandru Rafila s-a autoizolat! Soția sa are coronavirus

Alexandru Rafila avertizează

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și propunerea PSD pentru funcția de premier, s-a autoizolat după ce soția sa s-a infectat cu noul coronavirus. Alexandru Rafila și-a făcut un test Covid-19 și așteaptă rezultatul.

Alexandru Rafila s-au autoizolat

Medicul Alexandru Rafila se află în autoizolare, potrivit unor surse stirileprotv, după ce soția acestuia a fost confirmată cu noul coronavirus. Reprezentantul României la OMS și, totodată, propunerea PSD pentru funcția de premier, s-a testat la rândul său de Covid-19 și așteaptă rezultatul.

Cu toate că Alexandru Rafila s-a plasat în izolare, el a fost prezent la sediul social-democraților, zilele trecute, în contextul sosirii rezultatelor alegerilor parlamentare.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru premier

Alexandru Rafila este propunerea social-democraților pentru preluarea funcției de prim-ministru. Cu toate că ei îl propun pe Alexandru Rafila, PSD nu ar avea majoritate pentru formarea unui nou Guvern. Șeful statului și-ar dori o coaliție de guvernare formatp din PNL, USR-PLUS, UDMR și posibil PMP dacă va intra în Parlament. Mai mult, favoritul său pentru propunerea finală este Nicolae Ciucă, acum prim-ministru interimar, după ce Ludovic Orban a demisionat.

”Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.Vreau să-i mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru COVID-19 și măsurile economice. Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale”, a declarat premierul interimar, marți, la preluarea interimară a funcției de premier al României.

Alte nume, de dreapta, vehiculate pentru preluarea fotoliului de prim-ministru sunt: Ilie Bolojan, dorit de Florin Cîțu (ministrul Finanțelor), Eduard Hellvig, fost Secretar al PNL și actual director SRI, europarlamentarul Siegfried Mureșan  și Virgil Popescu, ministru al Economiei. 

Negocierile dintre partide sunt tot mai aprinse. Deși social-democrații au câștigat alegerile parlamentare din acest an, ei nu doar că nu dispun de majoritate pentru ocuparea Executivului, dar nu sunt doriți de celalalte partide pentru formarea unei alianțe.

”Am făcut calculul mandatelor, concluzia este foarte clară – se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD şi acesta este obiectivul nostru: de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor reiese foarte clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară (…)Nu sunt definitive, aşteptăm să vedem finalizarea. Mai sunt încă de validat câteva procese-verbale, nu e încă decizia definitivă. (…) Poţi să spui 100% numai după ce ai rezultatele în toate secţiile de votare, a spus fostul premier Ludovic Orban.

Potrivit spuselor lui Ludovic Orban, noul Guvern ar trebui să fie format doar din reprezentanți USR-PLUS, PNL și UDMR.

”Evident, sunt posibili parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (…) Eu cred că formaţiunile politice, posibil partenere, înţeleg situaţia României şi sunt convins că, după negocieri, se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul naţional de dezvoltare pe care noi l-am prezentat”, a spus preşedintele PNL.

După ce mandatul de premier interimar îi va expira lui Nicolae Ciucă, președintele Klaus Iohannis va fi cel care va veni cu o nouă propunere.

Etichete: