Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, anunț despre ridicarea restricțiilor: „În această primăvară vom ajunge la normalitate…”

Alexandru Rafila, anunț despre ridicarea restricțiilor: „În această primăvară vom ajunge la normalitate…”

În decursul zilei de duminică, Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre evoluția pandemiei în România și momentul în care restricțiile vor fi ridicate. Ministrul Sănătății a avut vești îmbucurătoare, mai ales că este optimist în ceea ce privește revenirea la normalitate mai repede decât ne-am aștepta.

Alexandru Rafila, anunț despre ridicarea restricțiilor: „În această primăvară vom ajunge la normalitate…”

Ministrul Sănătății a explicat că situația epidemiologică din țara noastră se va îmbunătății la începutul primăverii, mai exact în luna martie. Chiar dacă a preferat să fie reținut în declarații și să nu facă promisiuni, s-a arătat optimist în ceea ce prevede revenirea la normalitate.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Alexandru Rafila, seara trecută, la Antena 3.

Mai mult, tot din primele luni de primăvară există o posibilitate mare ca certificatul verde să nu mai fie necesar. Decizia urmează să fie luată la nivelul UE, iar șefii de stat vor lua

„Acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice. La nivel european o să ne supunem, astea sunt reglementările Uniunii Europene”, a mai adăugat acesta.

Ce se va întâmpla cu certificatul verde

Alexandru Rafila a mai precizat că decizia de a renunța la certificatul verde va fi  probabil luată în funcție de situația pandemică din fiecare țară. Având în vedere că procentul de vaccinare este diferit de la stat la stat, măsurile nu pot fi aceleași.

„În această săptămână va avea loc, la Lyon, întâlnirea ministrilor Sănătăţii şi a miniştrilor de Externe din UE în cadrul preşedinţiei franceze şi probabil se va discuta această problemă. Va participa şi directorul regional al OMS şi sper ca ulterior să avem un punct de vedere comun. Este posibil să se renunţe. Nu va mai fi nevoie atunci când va scădea foarte mult transmiterea acestei boli. Din păcate, măsura nu poate fi unitară fiindcă şi nivelul de vaccinare este diferit între ţări, în momentul de faţă, şi atunci când va exista dovada că această boală este o infecţie banală care nu pune probleme sistemelor de sănătate şi numărul de cazuri se reduce foarte mult, cu siguranţă se va lua această măsură, cu o perioadă de tranziţie nu foarte lungă”, a explicat medicul Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: