Redactia.ro
Home » Coronavirus » Alexandru Rafila, anunțul momentului: „România a intrat în valul doi al pandemiei”

Alexandru Rafila, anunțul momentului: „România a intrat în valul doi al pandemiei”

Alexandru Rafila avertizează

Profesorul Alexandru Rafila crede că România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus. Reprezentantul Româiei la OMS susține că în această săptămână am putea ajunge să avem și 2.000 de cazuri noi pe zi.

„Toate țările din UE se află pe un trend crescător”, susține Rafila. „Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val.

Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continure”, a adăugat specialistul, potrivit digi24.ro.

România se află într-o fază de transmitere comunitară intensă

Alexandru Rafila este preocupat de ultimele cifre, când rata de pozitivitate a fost de 20%. „Cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu este exclus că, în această săptămâna, să înregistrăm acea cifra la care toată lumea face referire: 2000 de cazuri”, a spus acesta.

Spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Profesorul Rafila precizează că „avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia”.

România depășește pragul critic de 2.000 de îmbolnăviri în 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: