Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, anunțul pe care nu-l aștepta nimeni: „Într-o lună poate veni dublarea”

Alexandru Rafila, anunțul pe care nu-l aștepta nimeni: „Într-o lună poate veni dublarea”

Alexandru Rafila

Doctorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă, imediat după anunțul că au fost raportate 6.481 de noi cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore.

Imediat după ce Grupul de Comunicare Strategică a făcut ultima actualizare pe România privind numărul de infectări cauzate de Covid-19, anunțând că în ultimele 24 de ore, s-a raportat 6.481 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre, doctorul Alexandru Rafila face un nou anunț, la fel de negru precum bilanțul zilei.

Rafila a anunțat că numărul românilor infectați cu Covid-19 ar putea să se dubleze în maximum o lună. Anunțul este și mai alarmant, având în vedere că valul de infectări așteptat ar veni la pachet cu un număr mare de decese cauzate de Coronavirus ăn România, avertizează specialistul.

Rafila, anunțul pe care nu-l aștepta nimeni

Doctorul Rafila a explicat că România ar lua-o pe urmele Cehiei, țară ce a înregistrat o creștere alarmantă privind numărul morților din cauza Coronavirus. Situția s-a dezvoltat pe fondul creșterii numărului de infectări, iar sistemul medical ceh a intrat în colaps. Realitatea pe care o trăiesc cehii în aceste zile ar urma să o resimtă și românii.

Prin acest scenariu negru, Alexandru Rafila a declarat că și pe teritoriul țării noastre, dacă se va dubla creșterea infectările, automat ”mortalitatea se va dubla și se va tripla”.

”Daca se dublează numărul de cazuri capacitatea și calitatea intervenției scad foarte mult. În maxim o lună poate veni dublarea, poate în și mai puțin timp. Uitați-vă in Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru că oamenii nemaiavând acces la asistență medicală nu pot fi îngrijiți. Dacă nu oprim creșterea, asistența medicală va fi limitată, nu ai personal să deservească unitățile medicale”, a declarat doctorul Alexandru Rafila.

Ultimul bilanț pe Coronavirus în România a venit cu un nou record negativ. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până în prezent, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: