Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila vorbește despre efectele consumului de Ivermectinei! Oamenii ar putea dezvolta o mulțime de boli

Alexandru Rafila vorbește despre efectele consumului de Ivermectinei! Oamenii ar putea dezvolta o mulțime de boli

Alexandru Rafila vorbește despre efectele consumului de Ivermectinei! Oamenii ar putea dezvolta o mulțime de boli

Alexandru Rafila a vorbit despre Ivermectină, medicamentul care ar distruge infecția cu Covid-19. Ce spune profesorul despre folosirea acestui tratament?

Efectele consumului de Ivermectinei

Medicul Alexandru Rafila, împreună cu alți specialiști din domeniul Bolilor Infecțioase au vorbit despre tratarea coronavirusului cu medicamente pentru animale. Profesorul a transmis că aceste medicamente nu sunt aprobate în România pentru consumul uman, și mai ales pentru tratarea noului coronavirus, astfel că acestea poate da reacții adverse severe.

Acesta a adus informații referitoare la Ivermectină, medicamentul care ar distruge infecția cu Covid-19 și ar preveni, totodată, contactarea virusului. Produs pentru a fi folosit în deparazitarea animalelor, medicamentul a ajuns să fie folosit în tratamentul anti-Covid-19.

Efectele consumului de Ivermectinei! Reprezentantul României la OMS a explicat principalele reacții adverse pe care Ivermectina le poate avea în organismul uman.

„E ceea ce spune FDA, nu spun eu. Nu există aprobarea pentru prevenirea sau tratamentul infecției cu COVID-19 cu Ivermectină. Care este pericolul pentru oameni ca să ia Ivermectină? Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale și hepatită. Asta spune agenție din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID.  Medicii din România nu pot să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinat prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană”, a spus Alexandru Rafila.

Medicilor veterinari li s-a interzis vânzarea acestui medicament

Odată cu aflarea veștii că în SUA pacienții infectați cu Covid-19 sunt tratați cu Ivermectină, iar tratamentul a dat rezultate miraculoase, românii s-au arătat extrem de deschiși acestei soluții. Nu a durat mult, însă, până când farmaciile veterinare au rămas fără medicament, motiv de îngrijorare pentru farmaciști, dar și pentru autoritățile competente.

Efectele consumului de Ivermectinei! Pentru că vânzarea Ivermectinei a luat amploare, iar medicii veterinari au rămas fără produse în stoc, autoritățile competente au început să ia măsuri stricte. Astfel, medicilor veterinari le-a fost interzisă oferirea acestui produs pentru uz uman, fiind amenințați cu închisoarea și pedepse aspre.

Având în vedere că utilizarea Ivermectinei de către oameni a fost interzisă din aprilie 2020, potrivit Autorității Naţionale Sanitare Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), medicilor veterinari li s-a interzis vânzarea acestui medicament.

”Este o mare greşeală. Aceste produse veterinare nu au această fidelitate cum este un produs uman, făcut special pentru oameni”, a spus medicul Doru Safta pentru Antena 3.

De asemenea, medicul de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a precizat că acest medicament are potențial în tratarea noului coronavirus, atâta timp cât ar fi aprobat pentru uz uman.

”Dacă ar fi validată, categoric, da. Eu am citit şi prospectul medicamentului Ivermectină de uz uman. Nu are interacţiuni medicamentoase şi reacţii adverse care să ne pună probleme mai deosebite decât, de exemplu, foloseam la începutul pandemiei caletra şi hidroxiflorotina”, a transmis medicul medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: