Redactia.ro
Home » Știri » Alexia, fetița căreia i-au fost replantate ambele brațe amputate, colind emoționant alături de colegii ei. Tânăra le-a cântat medicilor care au salvat-o VIDEO

Alexia, fetița căreia i-au fost replantate ambele brațe amputate, colind emoționant alături de colegii ei. Tânăra le-a cântat medicilor care au salvat-o VIDEO

Alexia, fetița căreia i-au fost replantate ambele brațe amputate, colind emoționant alături de colegii ei. Tânăra le-a cântat medicilor care au salvat-o. Iată detaliile!

Alexia, fetița căreia i-au fost replantate ambele brațe amputate, colind emoționant alături de colegii ei

Povestea Alexiei, micuța căreia i-au fost replantate ambele brațe amputate, a fost sărbătorită printr-un colind emoționant. Alexia, Elena și Silviu, elevii care au fost prezenți in autocarul care s-a răsturnat în urmă cu un an, la Iași, i-au încântat pe medicii care le-au redat șansa la viață printr-un cântec emoționant. Ei au trecut prin zeci de ore de operații și sute de ore de recuperare, iar acum au simțit nevoia să exprime recunoștința lor printr-un gest special.

Tânăra le-a cântat medicilor care au salvat-o

Cei trei tineri au demonstrat că speranța și puterea de a depăși orice obstacol pot aduce miracole. Alexia, în vârstă de doar 14 ani, a suferit amputarea ambelor brațe în urma accidentului cumplit, în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2022.

Cu toate acestea, ea a renăscut ca o adevărată eroină, datorită echipei medicale care a reușit să îi replanteze ambele membre.

„Silviu Cucinschi: ”Îmi aduc aminte cum eram toți acolo, cum ne distram, era muzică …și, dintr-odată, s-a întâmplat”

Alexia Tudose: ”Îmi mișc mâna dreaptă, nu știu cam cât la sută, dar mai bine de 50 cred că e. Mâna stângă și pe ea o mișc, o simt. Acum lucrez la mușchi să îi recuperez și să pot face mișcările pe care le făceam înainte”

Elena Străchinariu: ”A fost un an destul de greu pentru noi. Am mers foarte des la spital. Cumva, putem spune că spitalul a fost a doua noastră casă. În continuare merg la psiholog. Mai am nevoie de operații, dar sper sa fie bine”.

Alexia Tudose: ”Să revin aici, cumva, e și un sentiment plăcut pentru că vin la oamenii care m-au salvat și la oamenii dragi mie, dar, cumva, e și un sentiment de teamă pentru că îmi readuc aminte de momentele în care am stat în spital și nu a fost plăcut””, au declarat elevii pentru Euronews. 

Colindul nu a fost doar un gest de recunoștință, ci și o modalitate de a împărtăși bucuria și speranța cu cei din jur.

Echipa de medici și personalul spitalului au fost profund emoționați să vadă progresele impresionante ale tinerilor pe care i-au tratat.

Dr. Sidonia Susanu – șef secție Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, Spitalul „Sf. Maria” Iași: ”Acești copii minunați ne-au făcut o mare surpriză astăzi, când se împlinește exact un an de la accidentul lor. Este o mare fericire să îi vedem pe toți zâmbind, fericiți, chiar dacă, încă, nu și-au terminat programul de recuperare”, potrivit sursei citate. 

Colindul a fost, de asemenea, prilejul perfect pentru a reflecta asupra importanței vieții și a solidarității în momente dificile.

Sursa foto: Captură ecran YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: