Redactia.ro
Home » Știri » Alexia, salvată de medicii care timp de 20 de ore nu au părăsit sala de operații: „O dată la 7-8 ore am făcut pauză să bem apă”

Alexia, salvată de medicii care timp de 20 de ore nu au părăsit sala de operații: „O dată la 7-8 ore am făcut pauză să bem apă”

GALERIE FOTO (2) alexia tudose

Unul dintre medicii care a participat la operația de 20 de ore a Alexiei Tudose, adolescenta de 15 ani care și-a pierdut ambele brațe în urma accidentului din Pașcani a vorbit despre momentele tensionate din sala de operație și despre emoțiile pe care le-a trăit.

Alexia a fost supusă unei operații dificile, însă rezultatul este unul promițător

Alexia Tudose s-a numărat printre cele 25 de victime ale accidentului din Pașcani. În urma acestei tragedii, adolecenta și-a pierdut ambele brațe. Doar viteza de reacția a fratelui său, care a avut puterea de a lua brațele de pe caldarâm și a le preda medicilor, a făcut posibilă intervenția care îi va oferi Alexiei șansa la o viață normală.

Procedura de reatașare a brațelor a fost una foarte complicată și a durat aproximativ 20 de ore. O echipă formată din 10 medici, 8 asistente, 4 infirmiere şi 2 brancardieri s-au aflat în sală pentru a o ajuta pe Alexia.

Alexia Tudose
Alexia Tudose

Coordonatorul Secției de Chirurgie Plastică, dr. Sidonia Susanu a fost unul dintre medicii prezenți la operație. Ea a dezvăluit că procedura a fost una complexă, de durată și că timpii operatori au fost calculați foarte bine pentru ca nici măcar un minut să nu fie risipit inutil. Medicii au fost atât de ocupați încât pur și simplu au uitat să bea apă, mărturisește medicul Sidonia Susanu.

În timpul unei intervenţii de asemenea amploare nu prea simţi nevoia de a te alimenta, doar din raţiuni medicale o dată la câteva ore, 7-8 ore facem o pauză de 2-3 minute pentru a bea apă. Este extraordinar când asistenta de sală vine şi îţi şopteşte la ureche că ar trebui să bei o gură de apă. Aici este de apreciat personalul nostru medical, doamnele asistente care au tot timpul grijă să ne amintească să bem apă. Este extraordinar când asistenta de sală vine şi îţi şopteşte la ureche: «Doamna doctor, ar trebui să beţi o gură de apă». Adică timpul trece extrem de repede în sala de operaţie. Colegii ne amintesc că suntem oameni cu nevoi. Nu simţi în acele momente oboseală sau dorinţa de a te relaxa, pentru că efectiv nu ai cum să fii relaxat până când nu vezi saturaţia membrului şi rata de preluare a oxigenului a membrului replantat la valori normale, până când nu vezi parametrii biologici care se monitorizează în permanenţă intraoperator la valori normale”, a povestit medicul, într-un interviu acordat platformei News.ro.

Cum se simte Alexia după operația care a durat 20 de ore

Medicul a subliniat că starea Alexiei este una echilibrată, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Adolescenta se simte bine și este optimistă. Are alături familia, personalul spitalului, iar sute de rugăciuni sunt îndreptate către ea. Procesul de recuperare va fi unul dificil, de durată, iar Alexia nu va avea niciodată o mobilitate de 100 la sută a brațelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: