Redactia.ro
Home » Știri » Aliatul lui Putin care admite că războiul din Ucraina nu a decurs conform planului. E cea mai puternică recunoaștere publică de până acum

Aliatul lui Putin care admite că războiul din Ucraina nu a decurs conform planului. E cea mai puternică recunoaștere publică de până acum

Șeful Gărzii Naționale ruse, Viktor Zolotov, a reunoscut că „operațiunea militară” a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul, scrie Reuters.

Agenția de presă internațională a precizat că aceasta este cea mai puternică recunoaștere publică de până acum venită de la Moscova a faptului că lucrurile nu merg conform planului.

Care e adevărul despre invazia rusă

„Aș vrea să spun că, într-adevăr, nu totul merge așa de repede pe cât ne-am dori. Dar ne îndreptăm spre obiectivul nostru pas cu pas și victoria va fi a noastră, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”, a transmis Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale ruse, potrivit Reuters.

Comentariile apropiatului lui Putin au fost publicate pe site-ul oficial al Gărzii Naționale ruse.

Oficialii ruși se contrazic

Săptămâna trecută, ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, i-a transmis lui Vladimir Putin că „totul se derulează conform planului”.

Atât Statele Unite, cât și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia.

Cine este Viktor Zolotov, aliatul lui Putin

Viktor Zolotov este un puternic oficial de securitate care a fost șeful de securitate al lui Vladimir Putin. În prezent, acesta conduce Garda Națională, care participă cu trupe la invazia din Ucraina.

Declarația oficialului rus a fost făcută duminică, în a 18-a zi de război.

Ultimul raport publicat de Armata Ucrainei arată că forțele ruse și-au continuat luni atacurile aeriene și s-au regrupat pentru a distruge infrastructura militară și civilă a Ucrainei.

„Ocupanții folosesc muniție de mare putere și lovituri dezordonate asupra civililor. Astfel de acțiuni sunt clasificate de Dreptul Internațional Umanitar drept crime de război”, spun forțele armate ucrainene într-un comunicat transmis luni, conform CNN.

Până în prezent, potrivit Armatei Ucrainei, peste 12.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați în primele 19 zile ale războiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: