Redactia.ro
Home » Știri » Alimentele pe care le poți mânca la orice oră din zi și din noapte fără să te îngrași. Puțini le știu

Alimentele pe care le poți mânca la orice oră din zi și din noapte fără să te îngrași. Puțini le știu

frigider

Fiecare dintre noi ne dorim să mâncăm așa cum poftim fără să ne gândim că am putea pune câteva kilograme în plus. Iată care sunt alimentele pe care le poți consuma oricând, chiar și în timpul nopții, fără să îți faci griji că acul cântarului va indica o greutate pe care nu dorești să o vezi!

Carnea albă de pasăre

Curcanul sau pieptul de pui fiert, coap, la grătar, aburit sau fiert lent este cea mai bună sursă de proteine pentru cină. Este important să nu utilizați uleiuri în timpul tratamentului termic, acest lucru crescând conținutul de calorii al preparatelor cu 30-40%. Carnea albă ar trebui  reprezinte aproximativ 200 calorii din conținutul total de calorii al unei mese de seară. 

Calamar

Calamarul reprezintă cea mai dietetică versiune a fructelor de mare. Nu este doar o sursă valoroasă de proteine, ci conține și o multime de iod. Acest oligoelement este necesar pentru funcționarea normală a glandei tiroide.

Legume verzi

Orice tip de salată, fie ea cu castraveți sau ardei gras reprezintă o masă cu conținut scăzut de calorii și de carbohidrati complecși. Bogate în vitaminele C, E, K și surse bune de fier, calciu și magneziu, precum și de luteină și zeaxantină, frunzoasele sunt recomandate a fi consumate zilnic.

Ce să mănânci în perioada postului fără a te îngrășa

Varza călită cu sau fără mămăligă, broccoli, conopida, varza de Bruxelles sunt variante de meniuri de post bogate din punct de vede nutritiv. Laptele simplu poate fi înlocuit cu cel de migdale. Laptele de migdale este mai puțin bogat în calorii decât cel de vacă și reprezintă o sursă de vitamina A, E și D.

Nici sfecla roșie nu trebuie să vă lipseasă din alimentație în perioada postului. Consumul sfeclei roșie înlătură oboseala, ajută la reînnoirea celulelor sanguine, previne anemia și stimulează sistemul imunitar.

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în perioada postului

Există și alimente pe care nu ar trebui să le consumăm în perioada postului pentru că reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Unul dintre cele mai procesate alimente este pateul de post. Pe rafturile magazinelor există o diversitate de pateuri, dar trebuie reținut că toate sunt la fel de toxice pentru organism. Conțin o mulțime de aditivi alimentari, în loc să aibă ca ingredient principal legumele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: