Redactia.ro
Home » Știri » Alimentele pe care să NU le mănânci dacă ești răcit! Ele îți fac mai mult rău decât bine. Sfatul nutriționistului

Alimentele pe care să NU le mănânci dacă ești răcit! Ele îți fac mai mult rău decât bine. Sfatul nutriționistului

supa de pui

Suntem în plin sezon de gripă, iar cazurile de îmbolnăvire par să crească de la o zi la altă. Iată ce puteți face pentru a scăpa mai repede de gripă dacă vă numărați printre ghinioniștii care s-au infectat. Merită să ții cont de aceste sfaturi, promit să ofere rezultate eficiente!

Ce să mâncăm atunci când avem gripă pentru a ne vindeca mai repede

Conform medicului Medicul Neha Vyas, de la Clinica Cleveland, specialist în medicină de familie, cea mai importantă este hidratarea atunci când suntem răciți sau în plin sezon de grupă. În plus, o serie de alimente hrănitoare ne pot ajuta să luptăm împotriva gripei și să ne fortificăm organismul.

Organismul are nevoie de mai multă apă atunci când avem febră. Putem consuma și suc de roșii sau bulion și ceaiuri de plante medicinale, care conțin antioxidanți.

Alimentele pe care NU trebuie să le consumăm atunci când avem gripă

Pe de altă parte este recomandat să reducem aportul de cofeină, dar și de orice băuturi bogate în zahăr pentru că acestea pot contribui la deshidratarea organismului. Supa de pui, spre exemplu, reduce inflamația și are un rol important în îmbunătățirea răspunsului imunitar la boală.

Alimentele picante ar trebui să fie evitate atunci când ne confruntăm cu gripa pentru că ele nu fac nimic altceva decât să contribuie la iritarea laringelui și la curgerea nasului. Nici lactatele nu ar trebui să fie consumate pentru că ele pot îngroșa mucusul, ceea ce vă va agrava congestia nazală.

„Dacă mai avem un ou de ţară, oul bio, este foarte important. Albumina ajută la menţinerea unei stări de bună imunitate şi hrăneşte, gălbenuşul e plin de vitamine, minerale. Tot ce înseamnă culoare închisă la legume şi fructe, înseamnă fitonutrienţi care ne protejează de gripă. Tot ce e fermentat, mai ales la copii să încercăm să le dăm chefir”, este sfatul medicului nutriționist Lygia Alexandrescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: