Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul benefic pentru o recoltă bogată de roșii. Se află în orice bucătărie

Alimentul benefic pentru o recoltă bogată de roșii. Se află în orice bucătărie

rosii

Atunci când vine vorba de fertilizarea solului pentru culturile de roșii, castraveți și ardei, există o opțiune neașteptată pe care ar trebui să o luați în considerare: pâinea veche poate fi de ajutor. Înainte de a planta aceste culturi, este crucial să fertilizați solul. Pregătiți patul de toamnă și adăugați îngrășăminte organice, precum balegarul sau compostul, pentru a îmbunătăți fertilitatea solului. Acest lucru va asigura că solul este pregătit corespunzător pentru plantare și va susține dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Pe parcursul creșterii plantelor, este esențial să continuați fertilizarea. Aplicați prima doză de îngrășământ cu o săptămână înainte de plantare și apoi de cel puțin două ori pe parcursul perioadei de dezvoltare a fructelor.

Pentru a folosi pâinea veche ca îngrășământ, aveți nevoie de:

  • Apă
  • Recipiente etanșe

Înainte de toate, estimați cantitatea de îngrășământ necesară. Pentru plantele tinere, aproximativ jumătate de linguriță pe plantă este suficientă, în timp ce pentru plantele adulte puteți folosi aproximativ o linguriță.

Cum se pregătește îngrășământul din pâine

Pentru fiecare litru de apă, folosiți aproximativ 30 de grame de pâine. Începeți prin fierberea apei și lăsarea acesteia să se răcească la temperatura camerei. Între timp, tăiați sau rupeți pâinea în bucăți mici. Adăugați pâinea în apa răcită dintr-un recipient etanș și lăsați amestecul să se odihnească timp de 24 de ore. După aceea, strecurați amestecul printr-o sită și transferați-l în alt recipient etanș, apoi lăsați-l să fermenteze la rece timp de cel puțin cinci zile. Acest proces de fermentație este crucial pentru a activa proprietățile fertilizante ale îngrășământului din pâine.

Înainte de a aplica îngrășământul pe plante, este recomandat să le udăm bine mai întâi, astfel încât rădăcinile să poată absorbi mai eficient nutrienții. Cel mai bine este să aplicați îngrășământul dimineața devreme sau seara, pentru a evita lumina solară directă.

De ce este pâinea bună ca îngrășământ

Îngrășământul din pâine conține drojdie, care stimulează creșterea plantelor. Plantele beneficiază de aportul de fosfor, azot, mangan, fier și sodiu furnizat de acest îngrășământ.

Pe lângă utilizarea pâinii ca îngrășământ, puteți composta și resturile de pâine împreună cu alte materii prime organice, cum ar fi resturile de fructe și legume sau deșeurile de grădină. Procesul de compostare va produce un supliment bogat de sol, plin de nutrienți și microorganisme benefice, care va îmbunătăți sănătatea solului și va promova creșterea plantelor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: