Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul care îți prelungește viața cu 15 minute. Cu siguranță și tu îl ai în bucătărie

Alimentul care îți prelungește viața cu 15 minute. Cu siguranță și tu îl ai în bucătărie

orez cu fasole

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să se confrunte cu cât mai puține probleme de sănătate. Alimentația joacă un rol esențial în evitarea problemelor majore. Iată că există o combinație alimentară care v-ar putea prelungi viața, conform specialiștilor!

Alimentul care îți prelungește viața cu 15 minute

Cercetătorii de la Universitatea Michigan, din Statele Unite ale Americii, au analizat impactul pe care îl au alimentele asupra longevității. În timpul studiului, peste 5.800 de alimente au fost investigate, iar concluzia studiului a fost una cât se poate de interesantă: orezul consumat în combinație cu fasolea poate prelungi viața chiar și cu 15 minute, fiind un preparat plin de nutrienți.

Conform specialiștilor în nutriție, o singură porție de orez cu fasole conține 12 grame de proteine, 10 grame de fibre și o mulțime de vitamine și minerale esențiale recomandate de Departamentul Agriculturii din SUA, inclusiv vitamina B6, vitamina E, fosfor, calciu, magneziu și potasiu. În plus, atât orezul, cât și fasolea pot fi găsite la prețuri accesibile în magazine și în diferite piețe.

Dacă doriți să gătiți orez cu fasole, atunci este recomandat să alegeți un orez cu bob lung, în principal datorită texturii sale ușoare. Cât despre fasole, puteți opta fie pentru cea uscată, fie pentru cea din conservă, deși ar exista și aici un detaliu pe care nu ar trebui să-l ignorați. Conservele conțin mai multă sare și pot avea urme de BPA, o substanță chimică care, dacă este ingerată pe un timp îndelungat, poate avea efecte nefaste asupra modului de funcționare a tiroidei și a funcțiilor de reproducere.

Produsul fast food care îți scurtează viața cu 36 de minute

La polul opus, există și alimente care ne scurtează viața considerabil. Este vorba despre topping-urile de pizza, conform specialiștilor în nutriție. Cu atât mai periculoasă pentru sănătatea organismului este pizza congelată, susțin aceștia.

Nici delicioșii hotdogi nu sunt mai sănătoși. În cadrul aceluiași studiu menționat anterior, cercetătorii din Michigan au ajuns la concluzia că un singur hotdog cu carne de vită ne irosesc 36 de minute din viață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: