Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul care nu expiră niciodată! Devine mai bun pe măsură ce trec anii

Alimentul care nu expiră niciodată! Devine mai bun pe măsură ce trec anii

Alimentul care nu expiră niciodată! Devine mai bun pe măsură ce trec anii

Este foarte important să avem o alimentație sănătoasă și să ne asigurăm că alimentele pe care le consumăm sunt de bună calitate și în în termenul de valabilitate. Există anumite alimente care, însă, nu expiră niciodată și care devin din ce în ce mai bune pe măsură ce trece timpul.

Alimentele care nu expiră

Specialiștii au descoperit că un aliment extrem de sănătos, cu o mulțime de beneficii pentru organism, nu are dată de expirare. Mai exact, poate fi consumat și după zeci de ani, pentru că este din ce în ce mai bun pe măsură ce trece timpul și se învechește.

Te-ai gândit vreodată care este alimentul pe care îl poți consuma oricând după ce l-ai cumpărat? Pe lângă asta, este și un medicament absolut natural, care are o mulțime de efecte pozitive asupra sănătății noastre. Dacă vrei să te asiguri că îl vei avea în formă intactă, păstrează-l în borcane curate, bine izolate.

Aflăm de la apicultori că mierea se va zaharisi dacă nu este naturală. Dacă nu are zahăr adăugat, doar își va schimba culoarea în timp, dar își va păstra proprietățile și va rămâne veșnic bună, destinată consumului.

„Albinele efectuează acele procese de mutare a nectarului şi a mierii dintr-o celulă în alta pe suprafeţe întinse până când se elimină apa până la o valoare de 18%. Şi va rămâne veşnic. Se va închide la culoare odată cu trecerea anilor, dar proprietăţile rămân aceleaşi. A fost descoperită miere, veche de peste 3.000 de ani, în piramidele din Egipt. Practic acest produs este inaccesibil bacteriilor şi este veşnic”, a declarat Marian Pătraşcu, apicultor.

Ce beneficii are mierea pentru sănătate

Mierea conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. Astfel, ea reduce riscul apariției de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și bolile neurologice. în plus, poate ucide bacteriile, inclusiv cele care cauzează infecții, precum E. Coli și Staphylococcus aureus.

Acest aliment este extrem de bun și pentru răceală, mai ales acum, când ne confruntăm cu tot felul de viroze. Astfel, ajută la ameliorarea tusei, precum și la reducerea inflamației și la calmarea gâtului.

Este un aliment excelent pentru sportivi și pentru cei care au nevoie de energie suplimentară în timpul zilei. În starea ei pură, poate fi aplicată pe piele ca un tratament natural pentru acnee, eczeme și alte afecțiuni ale pielii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: