Redactia.ro
Home » Stil de viață » Consumă acest aliment-minune! Te scapă de bolile grave ale inimii

Consumă acest aliment-minune! Te scapă de bolile grave ale inimii

Specialiștii au descoperit cel mai bun alimentul al momentului, care face minuni pentru organismul nostru. Se găsește la majoritatea magazinelor și se spune că este un miracol pentru sănătate. Te scapă de cele mai grave boli de inimă!

Alimentul care combate bolile de inimă

Fructele și legumele sunt recomandate pentru buna funcționare a organismului, dar un fruct face de-a dreptul minuni. Specialiștii susțin că acest fruct reprezintă un „superaliment”, care te poate scăpa de boli grave de inimă și alte afecțiuni extrem de complicate.

Este ușor de găsit, deși la început era cultivat doar în America. Este foarte răspândit și, pe măsura prețului mare, ne oferă și o mulțime de beneficii. Este bogat în vitamine, minerale și compuși antioxidanți.

Ei bine, este vorba despre afine, pe care medicii ne recomandă să le consumăm cu încredere. Sunt foarte slabe din punct de vedere caloric, dar au o mulțime de substanțe bune pentru sănătate.

„100 de grame de afine proaspete conțin: 57 de calorii, 84% apă, 0,7 grame de proteine, 14.5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2.4 grame de fibre, 0.3 grame de grăsimi. Majoritatea carbohidraților din compoziția afinelor sunt dați de glucoză și fructoză. Cu toate acestea, indicele glicemic al acestor fructe este destul de mic, motiv pentru care pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet.“, notează vegis.ro.

Afinele au numeroase beneficii asupra sănătății, iar cele mai cunoscute sunt combaterea diabetului și reducerea bolilor de inimă. Specialiștii au demonstrat că un consum zilnic de afine îmbunătățește tensiunea arterială și reduce riscul de înfundare a arterelor, mai ales în cazul femeilor aflate la post-menopauză.

Mai mult, afinele împiedică oxidarea colesterolului rău (LDL), care au o mare legătură cu bolile cardiovasculare. Un studiu realizat pe aproximativ 10 mii de persoane a arătat că un consum mare de antocianine, antioxidant care se găsește în afine, scade cu până la 32% riscul de apariție a infarctului.

Un alt studiu a arătat că aceste fructe reduc factorii care declanșează bolile cardiovasculare în cazul bărbaților obezi și al femeilor care suferă de sindrom metabolic. Conțin polifenoli, care au o mulțime de beneficii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: