Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul de un leu care oferă proteine complete, reglează colesterolul și vă ține departe de bolile de inimă 

Alimentul de un leu care oferă proteine complete, reglează colesterolul și vă ține departe de bolile de inimă 

Alimentul de un leu care oferă proteine complete, reglează colesterolul și vă ține departe de bolile de inimă 

Iată alimentul care costă doar 1 leu și cu care nu trebuie să vă faceți griji, deoarece nu conține zahăr sau carbohidrați!

Alimentul de un leu care oferă proteine complete, reglează colesterolul și vă ține departe de bolile de inimă

Oul este vedeta, de 1 leu, din alimentație care nu trebuie omisă. Un ou are 6 grame de proteină, cu toți cei nouă aminoacizi „esențiali”, elementele constitutive ale proteinelor. Acest lucru este important, deoarece aceștia sunt cei pe care organismul dumneavoastră nu îi poate produce singur. Albușul de ou conține aproximativ jumătate din această proteină și doar o mică parte din grăsimi și colesterol.

Ouăle sunt dense în nutrienți

Ouăle au mai multe substanțe nutritive, vitamine, minerale, aminoacizi/ pe calorie decât majoritatea celorlalte alimente. Consumați un ou și veți obține:

  • Proteine de înaltă calitate
  • Seleniu
  • Fosfor
  • Colină
  • Vitamina B12
  • Antioxidanți multipli, care ajută la menținerea sănătății celulelor tale

Ouăle și colesterolul

O mare parte din confuzia din jurul ouălor a pornit de la faptul că gălbenușurile de ou conțin colesterol. Deși gălbenușurile de ou sunt bogate în colesterol și reprezintă o sursă majoră de colesterol alimentar, acizii grași saturați sunt cei care au un efect mai mare asupra nivelului de colesterol din sânge și, prin urmare, asupra riscului de boli de inimă.

Vă pot scădea trigliceridele

Trigliceridele mai mici sunt mai bune pentru sănătatea dumneavoastră. Consumul de ouă, în special cele îmbogățite cu anumiți acizi grași (cum ar fi omega-3), par să scadă nivelul. Acestea vă pot scădea șansele de a face un accident vascular cerebral

Un ou zilnic ar putea să vă reducă riscul. Într-un studiu recent, persoanele care au mâncat aproximativ unul pe zi au avut cu aproape 30% mai puține șanse de a muri din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic decât cele care nu au mâncat niciunul.

Ouăle sunt sănătoase pentru inimă

Sunteți surprins? Este adevărat. În general, persoanele care mănâncă mai multe ouă nu par să își crească șansele de boli de inimă. Chiar și persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2 au fost la fel de sănătoase pentru inimă după o dietă bogată în ouă, concepută pentru pierderea în greutate. Într-un studiu recent, persoanele care mâncau aproximativ un ou pe zi aveau cu aproape 20% mai puține șanse decât cei care nu mâncau ouă să dezvolte boli de inimă.

Ouăle sunt benefice în dietă

Mănâncă-le la micul dejun și te vei simți sătul mai mult timp. Acest lucru vă va face mai probabil să mâncați mai puțin pe parcursul zilei. De exemplu, în medie, cei care mănâncă un ou dimineața au cu 130 de calorii mai puțin la prânz.

Ouăle previn bolile oculare

Medicii știu că antioxidanții luteină și zeaxantină te ajută să nu te îmbolnăvești de boli oculare precum cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul și varza kale sunt la fel de bune. Dar ouăle sunt o sursă mai bună. Asta pentru că grăsimea pe care o au face ca organismul tău să folosească mai ușor substanțele nutritive.

Ouăle ajută la stimularea creierului

Ouăle au vitamina D, care este bună pentru materia cenușie și este greu de obținut din alimente. Și au ceva numit colină, care ajută celulele nervoase (neuronii) din creierul tău să vorbească între ele. Colina este, de asemenea, un element foarte important pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează, din cauza rolului mare pe care îl joacă în dezvoltarea creierului.

 

Sursa foto: eggs.ca

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: