Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul pe care nu ar trebui să îl consumi în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic îl interzice categoric

Alimentul pe care nu ar trebui să îl consumi în Postul Crăciunului. Mihaela Bilic îl interzice categoric

Odată cu începutul Postului Crăciunului, credincioșii se străduiesc să adopte un stil de viață mai abstinent, renunțând la mâncărurile bogate și delicioase. Cu toate acestea, în efortul lor de a se conforma regulilor stricte ale postului, un aspect important este adesea trecut cu vederea – alegerea alimentelor care, deși nu sunt interzise de Biserică, pot să nu fie recomandate de medici. 

Postul Crăciunului impune credincioșilor anumite restricții alimentare, cum ar fi renunțarea la carne, ouă, brânză, lapte și ulei. Aceste reguli stricte au menirea de a crea o atmosferă de purificare și reflectare înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, încurajând astfel credincioșii să se pregătească spiritual pentru evenimentul sacru.În acest context, Mihaela Bilic, medic nutriționist cunoscut, aduce în atenție un aliment periculos, dar des consumat în perioada postului.

Ce aliment nu trebuie consumat în postul Crăciunului

Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui aliment pe care mulți credincioși îl consumă fără să conștientizeze potențialele riscuri pentru sănătate. Este vorba despre zahăr, un ingredient omniprezent în numeroase produse alimentare, de la prăjituri și bomboane la băuturi îndulcite. Deși zahărul nu este interzis în mod explicit de Biserică în timpul Postului Crăciunului, medicii nutriționiști susțin că acesta ar trebui evitat cât mai mult posibil.

„Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație.

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta.

Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi. O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrientii de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite”, a fost mesajul transmis de Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic avertizează

Mihaela Bilic subliniază faptul că excesul de zahăr poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv creșterea nivelului de glucoză din sânge și predispoziția către afecțiuni precum diabetul și obezitatea. Într-un context în care postul ar trebui să fie un moment de curățare și detoxifiere a trupului, consumul excesiv de zahăr poate contracara aceste eforturi și poate afecta starea generală de bine.

Deși zahărul nu este interzis în mod explicit în timpul postului, Mihaela Bilic oferă un sfat prețios credincioșilor care își doresc să respecte nu doar regulile bisericești, ci și să aibă grijă de sănătatea lor. Evitarea consumului excesiv de zahăr poate contribui nu doar la o perioadă de post mai sănătoasă, ci și la îmbunătățirea stării generale de sănătate pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: