Redactia.ro
Home » Homepage » Alina Bica, arestată în Italia. Ce a făcut Elena Udrea după ce a aflat că prietena ei a ajuns pe mâna polițiștilor

Alina Bica, arestată în Italia. Ce a făcut Elena Udrea după ce a aflat că prietena ei a ajuns pe mâna polițiștilor

Alina Bica

Alina Bica, fosta şefă DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, a fost arestată în Italia. Totodată,  polițiștii au anunțat şi arestarea lui Ioan Benea, condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune, în aceeaşi zonă din Italia.

„În această seară, în urma cooperării poliţieneşti internationale, precum şi a bunelor relaţii între ministrul de interne din România şi ministrul de interne din Italia, au fost depistați pe colegii noștri pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizare a infactorilor, fiind condamnată la 4 ani de închisoare, și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals. Cei doi sunt în custodia colegilor din Italia”, a anunțat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, potrivit digi24.ro.

Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefă DIICOT la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. În timp ce se afla în fruntea DIICOT, Alina Bica a primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender ca să-l scape de închisoarea cu executare, influențând procurori din subordinea sa.

Alina Bica a fost prinsă în Costa Rica și apoi eliberată

Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. De altfel, împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica.

Ulterior a fost eliberată, chiar la solicitarea fostului ministru Tudorel Toader, pentru că între timp a venit decizia CCR legată de completurile de cinci judecători, ceea ce a dus la anularea deciziei definitive prin care era condamnată și arestată acolo, în Costa Rica.

Reacția Elenei Udrea după ce Alina Bica a fost arestată

O veste atât de tristă pentru cele două prietene nu a putut fi comentată de Elena Udrea. Cu toate acestea, prinderea ei a surprins-o pe Udrea. Cele două femei au fugit aproximativ în același timp de lege, în 2018. Astfel, ele au părăsit țara pentru a se trata peste hotare și s-au întâlnit în Costa Rica.

Elena Udrea este surprinsă de acest anunț. Nu știa – a aflat de la colegii mei care au sunat-o. A spus că preferă să nu comenteze în niciun fel această veste care, fără îndoială i-a produs întristare, îngândurare Elenei Udrea”, a spus Adrian Ursu, la un post de televiziune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: